nieuws

Jan Willems en Alida van Dellen verkopen Alida’s Smulpaleis

Bedrijfsvoering 2246

Jan Willems en Alida van Dellen verkopen Alida’s Smulpaleis
Foto: Jan Willem van Vliet

Alida’s Smulpaleis in Roden heeft vanaf 1 november nieuwe eigenaren. Jan Willems en Alida van Dellen hebben hun zaak na 24 jaar verkocht.

‘Het is een bewuste keuze van mij en Alida’, zegt Jan Willems van Alida’s Smulpaleis tegen Snackkoerier. ‘Nu zitten we op ons hoogtepunt, nu zijn de cijfers top. Maar het is zo snel gegaan dat we nog amper aan het idee hebben kunnen wennen.’

Veel sneller verkocht dan gedacht

De ondernemers hebben in juni besloten om hun cafetaria in de verkoop te zetten. ‘We dachten dat het drie tot vijf jaar zou duren omdat we in het hogere segment zitten. Daar heb je de kopers niet voor het oprapen. Het is echter veel sneller gegaan, binnen vier maanden was het rond.’

Willems geeft aan wel iets nieuws te willen beginnen. ‘Maar niet op dit niveau, niet met deze stress.’

Nieuwe eigenaren komen uit Friesland

De nieuwe eigenaren zijn de broers Jan, Arjen en Jelmer de Groot. Zij runnen sinds juni 2018 restaurant, snackbar en ijssalon ’t Koepelbos in het Friese Oldeberkoop. Jan de Groot gaat Alida’s vanaf 1 november draaien. Jan Willems en Alida van Dellen zullen de komende maanden nog bijspringen als dat nodig is, tot uiterlijk maart 2020.

Begonnen als simpele snackwagen

Alida van Dellen startte in 1996 met een simpele snackwagen op een industrieterrein in Roden. Vriend Jam Willems kwam al snel het team versterken. In 1998 kreeg de omzet een enorme impuls toen Kampeerhal de Vrijbuiter opende en duizenden klanten trok.

Het ondernemersduo wilde een vaste stek bouwen voor de cafetaria, maar kregen daar geen toestemming voor. Daarom investeerden ze in 2002 in een opvallende gele snackwagen, die ze dagelijks met een vrachtwagen naar de standplaats reden.

Toen ze eenmaal toestemming kregen om te bouwen, kochten ze een stuk grond op het parkeerterrein waarna de cafetaria in februari 2011 opende. Het succes van de zaak werd bekroond met de winst in de Cafetaria Top 100 van 2015.

In december 2018 werd de zaak weer verbouwd; Alida’s Smulpaleis werd groter en kreeg een warmere uitstraling. De ondernemers investeerden de laatste jaren ook flink in het terras en deden in 2018 en 2019 mee aan de Terras Top 100 van Misset Horeca. In 2018 stonden ze als eerste cafetaria ooit in de lijst, op plek 49. In 2019 eindigde Alida’s op plek 50 en was de cafetaria de beste van de provincie Drenthe.


Reageer op dit artikel