nieuws

Dunkin’ en New York Pizza komen samen

Bedrijfsvoering 302

Dunkin’ en New York Pizza komen samen

Merken die elkaar opzoeken; het gebeurt volop in fastfood. Dit keer hebben Dunkin’ en New York Pizza elkaar gevonden.

De donuts van de Amerikaanse koffie- en donutketen zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de Nederlandse pizzaketen en op de website van New York Pizza. Daardoor heeft Dunkin’ er in één klap tweehonderd verkooppunten in Nederland bijgekregen, en kunnen ze op grotere schaal worden thuisbezorgd. De donuts zijn vanaf nu verkrijgbaar bij New York Pizza voor €4,99 per verpakking van twee.

Op het menu prijken de twee populairste smaken van Dunkin’: Strawberry Rainbow en White Chocolate Cookie. De eerste is overgoten met aardbeienglazuur en kleurrijke sprinkles, de tweede is gevuld met witte chocolade en heeft een topping van vanilleglazuur en Oreo-koekkruimels.

Populair bij klanten

‘Met deze samenwerking kunnen we onze klant een uniek product bieden’, zegt Joost Geurtsen, marketing director bij New York Pizza. ‘Dunkin’ groeit ontzettend hard en is uitermate populair bij onze klanten. In navolging op het succes van onze partnership met Ben & Jerry’s binden we met deze introductie weer een mooi merk aan New York Pizza.’

Dunkin'

New York Pizza sinds 1993

New York Pizza is opgericht door Richard Abram en de broers Max en Philippe Vorst, die in 1993 ‘the original slice’ vanuit New York naar Nederland haalden. Vanaf de opening van de eerste vestiging aan het Spui in Amsterdam sloeg de formule meteen aan. In in 1996 begon de keten met de bezorging van pizza’s.

Tien miljoen pizza’s

Momenteel telt New York Pizza 200 vestigingen in Nederland, waarvan 90 procent bezorgt. Het bedrijf verwacht dat er in 2019 meer dan tien miljoen pizza’s over de toonbank zullen gaan. Vorig jaar werd de ‘Double Tasty’ (half-om-half belegd) het meest verkocht en kwam de omzet van New York Pizza Nederland uit op 95 miljoen euro.

Over Dunkin’

Dunkin’ (voormalig Dunkin’ Donuts), opgericht in 1950, is een van de grootste coffee and baked goods merken ter wereld. De onderneming telt meer dan 12.200 winkels in 45 landen wereldwijd. Europa telt 240 Dunkin’ winkels die zijn gevestigd in Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Georgië, IJsland, Luxemburg, Rusland, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.


Reageer op dit artikel