nieuws

Domino’s plaatst lichtpunten op donkere plekken

Bedrijfsvoering 1628

Domino’s plaatst lichtpunten op donkere plekken

Domino’s Pizza wil met gemeenten samenwerken op lichtpunten te plaatsen op donkere en onveilige plekken. Het doel is om de veiligheid van maaltijdbezorgers en andere weggebruikers te verbeteren, zeker tijdens de donkere maanden.

De eerste lichtpunten zijn inmiddels bezorgd. De primeur was voor de gemeente Voorschoten. Met de aanvragen die Domino’s binnenkrijgt, gaat de keten in overleg met de betreffende gemeente.

Gezamenlijk verantwoordelijk

Het bedrijf schrijft ook gemeenten aan, en binnenkort is er een breder overleg met de gemeente Rotterdam over veiligheid van maaltijdbezorgers, waarin ook de lichtpunten worden besproken. ‘We willen dit samen met gemeenten doen, anders wordt het een kostbaar plaatje’, zegt woordvoerder Marianne Kemps. ‘Wij willen het signaal afgeven dat we gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van maaltijdbezorgers. We hopen dat gemeenten dit zelf financieren, maar lukt dat niet, dan gaan wij kijken wat wij kunnen doen.’

Lantaarnpalen van Domino’s

Domino’s heeft zijn eigen lichtpunten klaarstaan. Dit zijn mobiele lantaarnpalen met led-verlichting die werken op zonne-energie. Er hangt een bordje aan waarop te lezen is dat het een Domino’s lichtpunt is. Ook kunnen weggebruikers via een QR-code een lichtpunt aanvragen op de website van de pizzaketen.

De actie loopt van 28 oktober, de dag waarop de wintertijd ingaat, tot en met 29 maart 2020, de dag waarop de nachten weer korter worden.

Domino’s in de Verenigde Staten is in het verleden ook een actie gestart om de veiligheid op de weg te vergroten. De pizzagigant heeft daar betaald om de gaten, hobbels en scheuren in de weg te repareren. Het doel was om zowel de bezorger als de pizza te beschermen.

Domino's lichtpnt


Reageer op dit artikel