nieuws

Croquetten Boutique opent externe productiekeuken

Bedrijfsvoering 2511

Croquetten Boutique opent externe productiekeuken
Foto: Herbert Wiggerman

Désirée Stroes en Brian Steevens van Croquetten Boutique in Utrecht openen binnenkort een externe productiekeuken. De vraag naar de huisgemaakte kroketten vanuit de horeca blijft toenemen, en de winkel in het centrum is simpelweg te klein geworden.

De productiekeuken van Croquetten Boutique is gevestigd op bedrijventerrein Laagraven-Liesbosch in Nieuwegein. De ruimte van 150 vierkante meter moet voldoende zijn om de komende tijd door te kunnen groeien, zegt Désirée Stroes. ‘Het is nu eigenlijk te groot. We beginnen daar met één medewerker, maar we verwachten dat we er na verloop van tijd met meer mensen aan het werk zijn.’

Stroes en Steevens hebben echter geen haast. ‘We doen het rustig aan, liever goed dan snel. We weten ook niet hoe het precies gaat lopen en zijn ons aan het oriënteren. We gaan grotere hoeveelheden maken, dus we kijken alle recepten nog eens na. Op dit moment zijn we aan het proefdraaien en beetje bij beetje spullen aan het verplaatsen.’

Croquette Boutique

Brian Steevens bezig met mise en place bij Croquetten Boutique. Foto: Herbert Wiggerman.

Winkel niet meer toereikend

Tot nu toe vond alle productie in de winkel plaats, in het centrum van Utrecht. Door de toenemende interesse van horecazaken, is die ruimte niet meer toereikend. ‘Het grootste probleem is capaciteit, opslag en voorraad. We zijn daar soms met z’n vieren aan het werk, en dat is te krap.’

Het is de bedoeling dat kleine hoeveelheden, sauzen en toppings nog wel in de winkel worden gemaakt. Vanaf 1 januari moet de productiekeuken echt gaan draaien. ‘Dan is de drukke periode voorbij en hebben we de tijd gehad om een voorraad op te bouwen.’ De ondernemers zullen zowel in de productiekeuken als in de winkel te vinden zijn.

Drukke maanden voor Croquetten Boutique

Het einde van het jaar is altijd een drukke tijd voor Croquetten Boutique. ‘Mensen gaan vaker winkelen in de stad, dus het aantal passanten is in die maanden best hoog. We maken daarnaast  veel kroketten die mensen thuis zelf afbakken, dat doen we in december op bestelling. Vanaf begin november kunnen mensen een bestelformulier invullen. Daar staan overigens meer varianten op dan we in de winkel hebben, want we maken dan ook de oude favorieten voor de liefhebbers.’ In de winkel staan er inmiddels tien verschillende kroketten op het menu.

Désirée Stroes en Brian Steevens openden Croquetten Boutique in november 2017. De zaak levert sinds mei 2018 ook aan de horeca. Op dit moment nemen zo’n 25 restaurants de producten af.

Foto's

Reageer op dit artikel