nieuws

Concurrentie voor Beyond Meat: Impossible Foods wil naar Europa

Bedrijfsvoering 892

Concurrentie voor Beyond Meat: Impossible Foods wil naar Europa

De vleesvervangers van Beyond Meat kennen we al een tijdje in Nederland. Nu wil Impossible Foods, de grootste concurrent én maker van de Impossible Whopper, ook naar Europa komen.

Het Amerikaanse bedrijf Impossible Foods heeft een aanvraag ingediend bij de Europese voedselwaakhond voor het vermarkten van het speciale soya-eiwit dat de plantaardige burgers zijn authentieke vleessmaak en -kleur geeft. Impossible Foods is de maker van de Impossible Burger, die door restaurantketen Burger King in de VS wordt verkocht als Impossible Whopper. De plantaardige burger is naast Burger King bij nog tien ketens in de VS te krijgen.

Impossible Foods

Strenge regels in de EU

Het kan nog wel even duren voordat Impossible Foods toestemming krijgt om in Europa zijn producten de slijten. Genetisch gemodificeerd voedsel en etikettering is in de EU strenger gereguleerd dan in de Verenigde Staten. Bij groen licht krijgt Impossible Foods toegang tot de almaar groeiende Europese markt voor namaakvlees.

De aanvraag van Impossible Foods werd eind vorige maand in Nederland ingediend. Impossible Foods heeft de ambitie uitgesproken om plantaardig vlees te verkopen in elke afzonderlijke regio van de wereld.

Beyond Meat in Nederland

De producten van Beyond Meat zijn onder meer te verkrijgen bij Albert Heijn, de Thrill Grill van Robert Kranenborg en Diego’s in Rotterdam. Beyond Meat maakt ook burgers voor McDonald’s in Canada en test in de Verenigde Staten plantaardige versies van kip voor KFC en worst voor Dunkin’.

Beyond Meat maakte onlangs bekend een fabriek in Nederland te gaan bouwen. Dat doet het bedrijf in samenwerking met Zandbergen World’s Finest Meat, dat nu al distributeur is van het Amerikaanse merk.


Reageer op dit artikel