nieuws

Australische studenten willen leren van Vlaams friteshuis van Gogh

Bedrijfsvoering 646

Australische studenten willen leren van Vlaams friteshuis van Gogh
Foto: Ralf Silvius

Een groep Australische studenten brengt in november een bezoek aan Vlaams friteshuis van Gogh in Amersfoort. De professor wil de studenten graag iets meegeven van de Nederlandse frietcultuur.

De reis is onderdeel van de Bachelor en Masters-opleiding in voeding en levensmiddelentechnologie, en heeft als doel studenten een internationaal perspectief te geven. Dat de studenten van de Deakin University in Melbourne tijdens hun studiereis door Nederland ook Vlaams friteshuis van Gogh aandoen, is niet heel verwonderlijk. De professor is een Nederlander en groeide op in Amersfoort.

‘Laten proeven dat patat speciaal kan zijn’

‘Als ik op bezoek kom in Nederland, kijk ik al uit naar een patat en kroket van van Gogh’, zegt Gie Liem, Associate Professor in Sensory and Consumer Science. ‘Toen ik vorig jaar een tijdje in Wageningen verbleef voor werk, had de plaatselijke patatspecialist het ook al over van Gogh en dat van Gogh een voorbeeld was voor zijn patatzaak. Patat hoort bij de Nederlandse eetcultuur en ik wil mijn studenten laten zien en proeven dat patat iets speciaals kan zijn. Dit kan het beste bij een van de beste patatzaken in Nederland, van Gogh in Amersfoort.’

Vlaams friteshuis van Gogh

Amersfoortse kroket

Arn Zuyderduin, eigenaar van Vlaams friteshuis van Gogh, krijgt op 18 november 27 studenten over de vloer. Hij laat ze onder meer zien hoe friet wordt gemaakt en vertelt ze iets over de geschiedenis van zijn bedrijf. Ook wil hij de studenten graag de Amersfoortse kroket laten proeven, in bitterbalvorm.

De studenten bezoeken onder meer ook Wageningen Universiteit, TNO-voeding, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het RIVM, kaasmakers, zuivelbedrijven, het Voedingscentrum, ziekenhuizen en een middelbare school.

De professor kijkt in ieder geval uit naar het bezoek. ‘Australië is een fijn land om in te wonen, maar wat ik heel erg mis is een goede zak patat en een kwaliteitskroket.’


Reageer op dit artikel