nieuws

Amsterdammer serveert duurste hamburger in Singapore

Bedrijfsvoering 725

Amsterdammer serveert duurste hamburger in Singapore

Het Amsterdamse Lombardo’s breidt uit naar Zuidoost-Azië. Het hamburgerrestaurant opent op 11 oktober de deuren in Singapore, met een speciale hamburger als startschot.

Lombardo’s is in 2010 opgericht door chefkok Martijn Verdonk en gevestigd op de Nieuwe Spiegelstraat. Startende ondernemer Evelyn Yim gaat de franchiseformule van Lombardo’s uitrollen. Tijdens een vakantie in Amsterdam werd Yim zo enthousiast over de burgers van Lombardo’s dat ze besloot het hamburgerconcept mee naar huis te nemen.

Hamburger met kreeft

De opening van Lombardo’s in Singapore wordt feestelijk gevierd met een speciale hamburger: de duurste van Singapore, met 24-karaats goud, 100 procent Japans wagyu-rundvlees, foie gras, sjalotjes gestoofd in champagne, in boter gepocheerde kreeftenstaart, verse Italiaanse truffel, een pittige compote van rode kool en als afsluiter kaviaar.

hamburger

Opbrengst naar goed doel

De burger is slechts tien dagen verkrijgbaar en kost 250 dollar De opbrengsten van deze speciale burger doneert Lombardo’s aan The Children’s Charities Association of Singapore. ‘We willen onze relatie met de Singaporezen beginnen door ze eerst iets terug te geven’, aldus Verdonk.

Vijftien hamburgers op de kaart

Ondernemer Martijn Verdonk startte Lombardo’s in 2010 met twee hamburgers op de kaart. Sindsdien is het menu uitgebreid met vijftien hamburgers en verkoopt de zaak ‘met gemak’ 250 stuks  op een doordeweekse middag. Lombardo’s onderscheidt zich naar eigen zeggen door de hoge kwaliteit van de ingrediënten en de zelfgemaakte sauzen.

Duurste hamburger van Nederland

Het is niet de eerste keer dat Verdonk een bijzondere burger maakt en de opbrengsten schenkt aan een goed doel. In 2010 verkocht hij de duurste burger van Nederland in Lombardo’s, eveneens met eetbaar bladgoud, wagyu-rundvlees en truffel. De opbrengst kwam destijds ten goede aan de nachtopvang voor daklozen in Amsterdam.

Martijn Verdonk


Reageer op dit artikel