nieuws

250ste McDonald’s van Nederland is een bijzondere

Bedrijfsvoering 1423

250ste McDonald’s van Nederland is een bijzondere

Het 250ste McDonald’s-restaurant van Nederland heeft op feestelijke wijze de deuren geopend. Het is bovendien de eerste Nederlandse vestiging met een interieur dat is toegespitst op luchthavens.

De 250ste McDonald’s van ons land is te vinden op Eindhoven Airport. Deze jubileumvestiging is volgens de keten extra bijzonder omdat het de eerste Nederlandse McDonald’s is met een interieurconcept dat speciaal is ontwikkeld voor luchthavens.

Franchisenemer Jos te Raaij opende het restaurant in het bijzijn van genodigden, waaronder CEO van Eindhoven Airport Roel Hellemons. Het is de vierde vestiging voor Te Raaij, na Eindhoven Marche, Eindhoven Demer en Veldhoven.

Het restaurant op Eindhoven Airport, met McDrive, is gebouwd in de nieuwe parkeergarage met ruimte voor 780 auto’s, een fietsenstalling en een bushalte.

Uniek interieurconcept

Net als de McDonald’s-restaurants op de luchthavens van Madrid en Frankfurt, is het interieurconcept van het nieuwe restaurant speciaal ontwikkeld voor luchthavens. Zo hangen er schermen in het restaurant waarop gasten de aankomst- en vertrektijden van de vluchten live kunnen volgen. McDonald’s restaurant Eindhoven Airport is het enige restaurant in Nederland met dit interieur.

Volledig elektrisch

Zoals alle nieuwe vestigingen is de McDonald’s op Eindhoven Airport voorzien van de laatste toepassingen op het gebied van duurzaamheid. Zo is het restaurant volledig elektrisch en voorzien van zuinige installaties met warmteterugwinning, warmtepompen, LED-verlichting en watervrije urinoirs. Zelfs de friteuses werken niet meer op gas, maar op groene stroom. Het restaurant gebruikt de eigen waterpompen om het gebouw te verwarmen.

250ste McDonald's

Vlnr: Loes te Raaij, Jos te Raaij en Erwin Dito.

Eerste opende in Zaandam

‘In 1971 opende McDonald’s voor het eerst haar deuren in Nederland, aan de Vermiljoenweg in Zaandam’, vertelt Erwin Dito, Managing Director van McDonald’s Nederland. ‘Dat was toen zelfs het eerste McDonald’s restaurant in heel Europa. Nu, bijna 50 jaar later, openen wij ons 250ste restaurant in Nederland op een toepasselijke locatie: Eindhoven heeft innovatie hoog in het vaandel staan, net als wij.’


Reageer op dit artikel