nieuws

Snackpoint De Gans verkocht; emotioneel afscheid voor ondernemerspaar

Bedrijfsvoering 983

Snackpoint De Gans verkocht; emotioneel afscheid voor ondernemerspaar
Peter en Yvonne Suykerbuyk van Snackpoint De Gans in Goes.

Yvonne en Peter Suykerbuyk hebben na ruim tien jaar afscheid genomen van Snackpoint De Gans in Goes. Zaterdag 31 augustus stonden ze voor het laatst in de zaak. ‘Het viel niet mee.’

Yvonne (63) en Peter Suykerbuyk (64) zijn blij dat ze de zaak hebben verkocht, maar vinden het moeilijk om afscheid te nemen van medewerkers en gasten. ‘De laatste dag was best emotioneel, daar hadden we wel moeite mee’, zegt Peter Suykerbuyk.

Gasten en medewerkers teleurgesteld

Vaste gasten van Snackpoint De Gans waren teleurgesteld. ‘De één na de ander kwam binnen en vond het ontzettend jammer, omdat ze altijd een leuk praatje bij ons konden maken. Ook de medewerkers vonden het ontzettend zonde dat we weggingen. Het was één grote familie en ze kwamen altijd graag werken. Nee, het viel niet mee, die laatste dag.’

Tijd op te stoppen

Peter Suykerbuyk worstelt de laatste jaren met zijn gezondheid, maar vond het sowieso tijd om te stoppen. ‘We zijn nu op een leeftijd gekomen dat we van onze kleinkinderen willen genieten. Om dan zes dagen per week te werken, is zwaar. Je komt nergens meer aan toe.’ De zaak heeft drie jaar te koop gestaan. De deal met de nieuwe eigenaar, Wu Jiang, kwam twee weken geleden rond.

Familiebedrijf overgenomen

Yvonne en Peter Suykerbuyk begonnen ruim tien jaar geleden in het centrum van Goes, op de plek van Automatiek Jacobs. Een goedlopende zaak, zegt Peter Suykerbuyk, in die tijd werkzaam als taxichauffeur. ‘Dat was een familiebedrijf, een begrip in Goes.’

Maar onder een nieuwe ondernemer raakte de zaak op het laatst in verval. Toen Yvonne en Peter het zonder enige horeca-ervaring overnamen, was er weinig meer van over. ‘De omzet was 0,0 en alles was kapot. Zelfs de Senseo lekte. We moesten bijna alles weggooien.’

Consequent zijn

Het ondernemerspaar bouwde het bedrijf vanaf de grond af aan weer op, samen met hun oudste zoon Arnold. Hoe ze dat deden? Door hard te werken. ‘In het begin waren we zeven dagen per week open, van 10.00 tot 22.00 uur. En altijd consequent open zijn, altijd klaarstaan voor de mensen.’

Natuurlijk waren ook de producten belangrijk. ‘Ik heb gelijk kwaliteitsproducten in huis gehaald. Goede sauzen, verse friet, echte merksnacks. En het was altijd schoon.’

In 2015 kreeg De Gans een 9 in de AD Friettest en in 2017 eindigde de cafetaria op plek 77 in de Cafetaria Top 100. In december 2018 is de zaak verfraaid, onder meer met nieuw meubilair.

Snackpoint De Gans

Succes met bezorgen

De ondernemers, die zich vier jaar geleden aansloten bij Snackpoint, begonnen in 2014 met bezorgen. ‘Eerst met een scooter en een auto, maar al snel was dat niet genoeg. Het ging van 15 bestellingen op een dag heel snel naar 25. Op het laatst draaiden we rond de de 40, met een piek van 55 per dag.’ Voor de bezorging staan nu drie fietsen en twee scooters voor de deur.

In het begin was Snackpoint De Gans aangesloten bij Thuisbezorgd.nl. Vanwege de fee was de cafetaria begin 2018 één van de eerste die zich aansloot bij Eetgoes.nl, een nieuw lokaal bezorgplatform waar vandaag de dag vijftien restaurants bij zijn aangesloten.

Goede saté en biefstuk

Yvonne en Peter Suykerbuyk stonden in Goes ook bekend om hun gerechten. ‘Goede saté, gebakken op de plaat. En biefstuk. Een man die nu in Portugal woont, komt nog wel altijd langs wanneer hij in Nederland is. Als hij om 12.00 uur op Schiphol landt, zit hij om 14.00 uur hier een biefstukje te eten. En altijd aan dezelfde tafel. Hij hoeft niet te bestellen, want we weten precies wat hij wil.’

Huisgemaakte uikroket

Het recept van de huisgemaakte uikroket, die de ondernemers destijds van Automatiek Jacobs overnamen, is doorgegeven aan de nieuwe eigenaar. De snack – gemaakt met ui, rundvlees, aardappels en kruiden – is nog altijd populair in Goes. ‘Laatst kwam er een man die er 40 wilde hebben, en een paar dagen later nog eens 30.’

Snel verhuisd

Yvonne en Peter, die boven de zaak woonden, moesten per 1 september een nieuwe woonruimte vinden. ‘Dat was opschieten. Maar we hebben een woning gevonden, in ‘s-Heerenhoek. Dat is niet ver, maar het is tijdelijk. We willen wel weer terug naar Goes.’ De nieuwe eigenaar, Wu Jiang, gaat volgens Suykerbuyk op dezelfde manier door met Snackpoint De Gans.

Reageer op dit artikel