nieuws

Pizza Academy als eerste pizza-opleiding SVH-erkend

Bedrijfsvoering 159

Pizza Academy als eerste pizza-opleiding SVH-erkend

De Pizza Academy heeft op horecabeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor de pizzaiolo-opleiding. Het is de eerste pizzaopleiding in Nederland die erkend is volgens de SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen.

De Pizza Academy is in 2013 opgericht en leidt deelnemers op tot ambachtelijk pizzabakker en wordt afgesloten met het examen SVH pizzaiolo. Op de pizzaschool en Pizzalab worden ambachtelijke tradities met moderne technieken gecombineerd om verschillende gezonde én lekkere pizza’s te ontwikkelen. Die kennis dragen zij over aan studenten en pizzeria’s.

Enorme vraag naar medewerkers

De Pizza Academy speelt met deze opleiding perfect in op de vraag in de branche, zegt SVH-directeur Ricardo Eshuis. ‘De fastservice is de snelst groeiende sector binnen de horeca met een enorme vraag naar geschoolde medewerkers. De nood onder de Italiaanse horeca is hoog. De Pizza Academy laat met deze erkenning voor de opleiding zien dat pizzaiolo een echt vak is dat vraagt om een kwalitatief goede opleiding.’

Helderheid over kwaliteit van opleidingen

De Erkenningsregeling Horecaopleidingen van SVH wil met het keurmerk helderheid geven over de kwaliteit van opleidingen. Zo kunnen cursisten en/of bedrijven verantwoord worden doorverwezen naar een branche-erkende horecaopleiding.

Opleidingen worden getoetst op criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen.


Reageer op dit artikel