nieuws

Kwalitaria zet maaltijdbezorgers in het zonnetje: ‘Hij is echt goud waard’

Bedrijfsvoering 1006

Kwalitaria zet maaltijdbezorgers in het zonnetje: ‘Hij is echt goud waard’
Bram Praamsma van Kwalitaria Miereakker in Reeuwijk is één van de bezorghelden.

Kwalitaria zet op de Dag van de Maaltijdbezorger een aantal ‘bezorghelden’ in het zonnetje. Uit alle nominaties zijn vier bezorgers gekozen die volgens Kwalitaria echte voorbeelden zijn.

Bram Praamsma van Kwalitaria Miereakker in Reeuwijk is één van de maaltijdbezorgers die tot ‘bezorgheld’ is uitgeroepen. Eigenaar Monique Hoekstra, die hem heeft genomineerd, is dolblij met hem.

‘Hij doet aan wielrennen, waardoor hij supersnel kan bezorgen. We hebben ouderwetse fietsen, en daar is hij razendsnel mee. Binnen een minuut is hij heen en weer. Hij is terug voordat ik het frituurmandje voor de volgende bestelling omhoog heb gehaald.’

Vriendelijk en ontwapenend

Volgens Hoekstra is Bram, die nu zo’n anderhalf jaar bij haar werkt, hét voorbeeld van een goede bezorger. ‘Hij is nog best jong, 16 of 17. Maar hij kan zelf de bonnen afmaken als het druk is. En hij heeft een schattig koppie, echt een lieverd. Als je hem ziet, wil je hem knuffelen. Hij is ook heel vriendelijk naar klanten toe, heel ontwapenend. Hij is echt goud waard.’

‘Echt een kanjer’

Linda Brouwer van Kwalitaria Délifrance Hoogerheide nomineerde Sky Loos (15). ‘Hij kwam als 13-jarig binnen. Dat is wel jong, maar ik zag iets in hem.’ Hij begon in de keuken en stapte later als bezorger op de fiets.

Het gevoel van Brouwer over Sky bleek te kloppen. ‘Hij werkt hier met heel veel plezier, is super enthousiast. Hij toont altijd inzet, staat altijd klaar. Ook als hij ziek is, komt hij. Als iemand anders ziek is, valt hij in. Het is een kanjer, hij verdient dit echt.’

Zelf fietsen repareren

Sky heeft hart voor de zaak en de mensen, zegt Brouwer. ‘Hij wil dat het goed gaat. Als hij een foutje ziet in het werkrooster, belt hij me meteen op. ‘Lukt het? Moet ik invallen?’. Hij repareert de fietsen ook zelf, brengt ze naar de fietsenmaker.’

Bezorger Sky van Kwalitaria Délifrance Hoogerheide

Fastfoodopleiding

Sky is volgens Brouwer een blijvertje. ‘Bij ons is hij thuisgekomen. Hij loopt nu al stage via de middelbare school, maar gaat een fastfoodopleiding volgen en gaat dan ook bij ons stage lopen.’

Snel en netjes

Xander Douwes (17) van Kwalitaria de Stevensbloem in Leiden wordt ook in het zonnetje gezet. Hij werd genomineerd door eigenaar Sander Gebbink. ‘Eigenlijk verdiend iedereeen bij ons het om genomineerd te worden. Ik heb voor hem gekozen omdat hij er al vanaf het begin bij is. Hij is snel, netjes, en komt vriendelijk over. En hij kent de buurt goed, hij is zo weer terug.’

Jack Meijer (15) van Kwalitaria Délifrance Bergschenhoek bezit volgens een medewerker diezelfde kwaliteiten. ‘Hij is heel goed, snel en vriendelijk.’

Kwalitaria

Xander Douwes van Kwalitaria de Stevensbloem

Veel online bestellingen

Volgens de formule hebben de maaltijdbezorgers een speciale dag zeker verdiend. Er zijn de afgelopen zes maanden namelijk een flink aantal online bestellingen gedaan. Zo zijn er in de afgelopen zes maanden 412.329 porties friet verkocht.

Reageer op dit artikel