nieuws

Kwalitaria de Groot wordt Restaria de Groot

Bedrijfsvoering 2954

Kwalitaria de Groot wordt Restaria de Groot

Luc Vriens van Restaria de Luc in het Brabantse Erp start een tweede zaak in het nabijgelegen dorp Zeeland. Hij opent zijn tweede onderneming in het pand waar bijna 70 jaar Kwalitaria de Groot heeft gezeten.

Luc Vriens runt sinds 5 juli 2018 Restaria de Luc in Erp. Vriens heeft jarenlange ervaring in de cafetariabranche. Van zijn elfde tot achttiende jaar werkte hij bij cafetaria Smuller in Bakel. Later runde hij 4,5 jaar cafetaria Luc in Liessel. Ook heeft Vriens een eigen cateringbedrijf gehad.

Vriens heeft de cafetaria in Zeeland gekocht van Georges de Groot. Daarmee kwam er een einde aan een familiebedrijf dat bijna 70 jaar heeft bestaan.

Restaria de Luc

Restaria de Luc

Laatste frietje voor de hamer

‘Gisteravond om 21.00 uur heeft hij zijn laatste frietje gebakken en om 21.30 uur is de hamer er ingegaan’, zegt Luc Vriens. ‘We hebben met 15 man de hele nacht doorgewerkt. Vanochtend om 06.00 uur stond de vrachtwagen van Bidfood voor de deur met non-food en diepvriesproducten.’

3 oktober open

De komende dagen wordt de hele zaak ingericht en op donderdag 3 oktober om 11.00 uur gaat Restaria de Groot open. De cafetaria zal plek hebben voor 60 mensen binnen en 35 buiten.

Vier nieuwe Restaria’s

Het is een drukke week voor Restaria, zo laat formulemanager Hans van Ballegooijen weten. Naast Restaria de Groot Zeeland openen nog twee nieuwe Restaria’s in Noord-Brabant: in Hapert en in Reusel. Ook Ten Boer in Groningen verwelkomt deze week de cafetariaformule van Bidfood.


Reageer op dit artikel