nieuws

Kwalitaria Brummen na anderhalf jaar dicht: ‘Soms is het slimmer om te stoppen’

Bedrijfsvoering 2762

Kwalitaria Brummen na anderhalf jaar dicht: ‘Soms is het slimmer om te stoppen’

Kwalitaria Brummen heeft anderhalf jaar na de opening de deuren gesloten. De ondernemer heeft besloten de stekker eruit te trekken vanwege tegenvallende resultaten.

Dat meldt Lokaalgelderland.nl. De nieuwssite schrijft over de grote concurrentie in het dorp. Voordat de Kwalitaria van franchisenemer Ruth Bolink in januari 2018 opende, konden de inwoners al kiezen uit drie snackbars, waarvan eentje zich zowat om de hoek bevindt.

Niet failliet

Bedrijfsleider Ron van ’t Hul weet niet of de concurrentie ook echt de oorzaak was van de tegenvallende resultaten in Brummen. De cafetaria is niet failliet, benadrukt hij. ‘Soms wil het gewoon niet. We plusten wel, maar minder dan verwacht. Je kunt dan de beslissing voor je uitschuiven, maar op een gegeven moment is het slimmer om te stoppen. Dat hoort ook bij het ondernemerschap.’

Kwalitaria

Focus op andere Kwalitaria’s

Van ’t Hul gaat zich samen met Bolink nu concentreren op de andere twee vestigingen, in Eerbeek en Warnsveld. Van de twaalf medewerkers in Brummen worden negen over die twee vestigingen verdeeld, zo laat de bedrijfsleider weten. Kwalitaria Warnsveld opende in juni 2017, Eerbeek in september van dat jaar.


Reageer op dit artikel