nieuws

Grandfetaria in Almere verkocht aan Big Bread Kitchen

Bedrijfsvoering 3203

Grandfetaria in Almere verkocht aan Big Bread Kitchen
Foto: koos Groenewold

Harald Brouwer heeft Grandfetaria in Almere na vier jaar verkocht aan Big Bread Kitchen. De bevlogen ondernemer ging al een tijd gebukt onder personele problemen. Hij is alweer bezig met zijn volgende stap.

Brouwer heeft een aantal maanden geleden besloten om Grandfetaria te verkopen. ‘Ik heb het altijd met heel veel plezier en energie gedaan, maar het grote probleem is personeelstekort. Daar vier jaar voor knokken heeft gevolgen gehad voor mijn lichaam. Op een gegeven moment krijg je dan een niet te missen waarschuwing en moet je een keuze maken. Gezondheid gaat voor, mijn brood verdien ik wel weer op een andere manier.’

Foto: Koos Groenewold

Snelle verkoop

De verkoop van de zaak verliep razendsnel. ‘Ik zat ’s ochtends met mijn makelaar, en ’s middags zat Sheng Chen van Big Bread Kitchen hier. Vorige week maandag zijn de laatste handtekeningen gezet.’

Zijn laatste dag is naar verwachting eind september. Op 8 oktober opent Big Bread Kitchen in het pand, zo is te lezen op de website van de formule. De franchisenemer is Niki Sheng uit Almere.

Beste van Flevoland

Harald Brouwer heeft Grandfetaria in Almere ruim vier jaar gerund. In 2018 was hij Provinciewinnaar van Flevoland en nummer 27 van Nederland in de Cafetaria Top 100. Daarvoor had hij zes jaar Grandfetaria de Oude Dijk in Loosdrecht. Van oudsher is hij kok, met veel ervaring in het restaurantleven. Hij was elf jaar chef/eigenaar restaurant Affiloir (Top 500) in Epe.

Volgende stap

Brouwer staat alweer op de drempel van zijn volgende avontuur, maar wil daar nu nog weinig over kwijt. ‘Dat is voor 90 procent zeker.’ Hij wil wel een tipje van de sluier optillen: ‘Hou de naam Affiloir in de gaten.’

Foto: Koos Groenewold


Reageer op dit artikel