nieuws

Dunkin’ duikt op langs de snelweg

Bedrijfsvoering 189

Dunkin’ duikt op langs de snelweg
Beeld: Roel Dijkstra Fotografie / Fred Libochant

Alle Nederlanders moeten overal onze donuts kunnen eten. Dat is het credo van Dunkin’ Donuts, en met de opening van een nieuwe vestiging langs de snelweg is dat doel weer een stapje dichterbij.

Dunkin’ opent op 28 september bij De Lucht wegrestaurants langs de A2. Automobilisten konden daar al kiezen uit Burger kings, La Place en Subway. Nu komt daar de 22e vestiging van de donutketen bij.

Donuts in de super

Onlangs maakte het bedrijf bekend een samenwerking te starten met Jumbo, waarbij voorverpakte donuts in de winkel van de supermarktketen komen te liggen. De keten opende daarnaast een pop-up in Zoetermeer. Deze blijft een jaar open. Het bedrijf zoekt nog een geschikte vaste locatie in het centrum van Zoetermeer.

Het doel voor de keten is duidelijk: iedereen moet donuts en koffie van Dunkin’ kunnen krijgen, zo laat master franchisenemer Nabil Besali weten. ‘Niet alleen via onze centrum vestigingen, pop-up’s en supermarkten, maar ook onderweg.’

Dunkin’ in Nederland

Na de komst van een eerste Nederlandse vestiging in 2017 zijn er al winkels in onder andere Amstelveen, Amsterdam, Almere, Den Haag, Hilversum, Leiden, Rotterdam, Roermond, Eindhoven, Tilburg en Zoetermeer geopend.

45 landen

Dunkin’ (voormalig Dunkin’ Donuts), opgericht in 1950, telt meer dan 12.200 winkels in 45 landen wereldwijd. Europa telt 240 winkels die zijn gevestigd in Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Georgië, IJsland, Luxemburg, Rusland, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.


Reageer op dit artikel