nieuws

Dit zijn de 10 populairste bezorggerechten van Deliveroo

Bedrijfsvoering 1018

Dit zijn de 10 populairste bezorggerechten van Deliveroo

Helaas, friet staat niet in de top. De frikandel, ’s lands meest populaire frituursnack, ook niet. Wat bestellen hoofdstedelingen dan wel het liefst online? Dit is de top 10 van Deliveroo in Amsterdam.  

Dat Amsterdam één van de meest multiculturele steden ter wereld is, blijkt ook uit de 10 populairste bezorgmaaltijden van Deliveroo. Van Poké bowl tot gyros, burrito’s, bitterballen en pizza’s; allen zijn terug te vinden in de top 10 meest populaire bezorgmaaltijden van Amsterdam.

Top 10 populairste gerechten

 1. Sushito – The Greenery Bowl
 2. Meat & Greek – Pork Gyros
 3. KFC – Hot wings
 4. Bird Thais Restaurant – Pad Thai
 5. Salsa Shop: Chicken Burrito
 6. Burger King: Whopper
 7. Temakery: Salmon Poke bowl
 8. Van Dobben: Bitterballen
 9. Pizza Heart: Margherita
 10. Subway: Steak & Kaas

Salsa Shop

Amerikaanse keuken

De Amerikaanse keuken blijkt veruit het populairst bij Deliveroo in Amsterdam, en dan vooral de burgers van Burger King en de kip van KFC. Ook Italiaans blijft onverminderd populair, zo blijkt uit cijfers van de maaltijdbezorger. Daarnaast zijn pasta’s en pizza’s zijn gewild binnen de bezorgapp.

Top 5 meest geliefde keukens

 1. Amerikaans
 2. Italiaans
 3. Nederlands
 4. Hawaïaans
 5. Mexicaans

1000 aangesloten bij Deliveroo

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte het Britse bedrijf met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Inmiddels zijn er 1000 Amsterdamse restaurants aangesloten bij Deliveroo, waarvan 60 procent alleen in de hoofdstad te vinden is.

Reageer op dit artikel