nieuws

Deliveroo bezorgt tot aan het stoeltje in stadion van PSG

Bedrijfsvoering 303

Deliveroo bezorgt tot aan het stoeltje in stadion van PSG

Supporters van Paris Saint-Germain kunnen vanaf 2020 in het stadion eten bestellen via Deliveroo, die de bestellingen vervolgens bij hen op de tribune komt brengen. De service is onderdeel van een deal die het bezorgplatform heeft gesloten met de Franse voetbalclub.

Deliveroo is ‘premium partner’ geworden van zowel het mannen- als vrouwenteam van Paris Saint-Germain. Het bezorgplatform probeert via PSG zijn naamsbekendheid in Frankrijk te vergroten.

Deal met Engelse voetbalbond

In Engeland lift Deliveroo ook mee met de populariteit van voetbal. Begin september 2019 sloot Deliveroo een overeenkomst met de Engelse voetbalbond, waardoor het logo van de maaltijdbezorger nu op de training outfits van de nationale mannen- en vrouwenteams te zien is.

Maaltijdbezorger komt de bal brengen

Uber Eats, marktleider in Frankrijk. zet ook vol in op het Franse voetbal. Uber Eats is voor een prijskaartje van 15 miljoen euro de komende twee jaar hoofdsponsor van de hoogste voetbalcompetitie, de Ligue 1.

De Franse eredivisie heet vanaf 2020 officieel ‘Ligue 1 Uber Eats’. Als onderdeel van de deal overhandigt een bezorger van Uber Eats voor iedere wedstrijd de officiële wedstrijdbal aan de scheidsrechter.

Domino’s Pizza is sponsor van de Franse tweede divisie, die daarom officieel ‘Domino’s League 2′ heet.


Reageer op dit artikel