nieuws

Cafetaria Jaco gaat met Restaria door op de ingeslagen weg

Bedrijfsvoering 1037

Cafetaria Jaco gaat met Restaria door op de ingeslagen weg

Cafetaria Jaco in Weert opent op vrijdag 20 september de deuren als Restaria Jaco. De ondernemersfamilie wil met de Bidfood-formule doorgaan op de ingeslagen weg en gasten nog meer het ‘uit eten-gevoel’ geven.

Het familiebedrijf is vier dagen dicht geweest voor de metamorfose. ‘Alles stond op z’n kop’, zegt Kristel Pennikx, die de zaak runt samen met haar vader Leo. ‘Gisteravond hebben we nog training gehad met de medewerkers over het nieuwe kassasysteem en een aantal nieuwe gerechten. Maar alles staat op z’n plek, we kunnen door. Ik ben ontzettend benieuwd.’

Restaria Jaco is 80 tot 100 vierkante meter groot met 60 zitplaatsen. Er zijn 15 medewerkers in dienst, waaronder een bedrijfsleider. De zaak, gelegen in een woonwijk in Weert, vierde in 2013 het 50-jarig bestaan.

Keuze voor Restaria

In al die jaren is het bedrijf nooit aangesloten geweest bij een formule. Kristel Penninkx: ‘Dat was een bewuste keuze. Want bij een formule krijg je alles opgelegd en voorgekauwd, zo dachten we altijd. Maar bij Restaria mag je lekker jezelf zijn, je eigen producten kiezen. We hebben nog altijd onze sauzen die we zelf maken en een aantal hoofdgerechten waar we zelf het vlees voor marineren. We zagen een soortelijk bedrijf in Budel ook na jaren de overstap maken, dus toen zijn wij ook gaan nadenken.’

Restaria Jaco

Toegevoegde waarde

De ondersteuning van een formule is namelijk wel waardevol voor het familiebedrijf, zegt Kristel. ‘We krijgen voorzetjes, zoals het driegangenmenu en een aantal concepten waar je gebruik van kunt maken. Ze zijn ook goed met social media, waar ik zelf eerlijk gezegd niet heel sterk in ben. De markt is zo in beweging, en we hebben het te druk op de werkvloer om dat allemaal in de gaten te houden. Dan is het fijn om een handvat te hebben.’

Restaria Jaco

Uit eten-gevoel

Met Restaria willen Kristel en haar vader dat gasten ‘de Jacobar’ echt gaan zien als plek om uit eten te gaan. ‘We zaten al op dezelfde weg als Restaria. Bediening aan tafel en uitserveren op bord deden we al. Maar nu hebben we net dat beetje extra. En de sfeer in de zaak is anders, het ziet er nu meer uit als eetcafé. Mensen hoeven niet meer naar het centrum om uit eten te gaan.’

Restaria Jaco

Meer focus op lunch

Nieuw onderdeel voor ‘de Jacobar’ is het driegangemenu van Restaria. ‘We hadden wel een aantal schotels en hoofdgerechten op onze kaart, maar niet in menuvorm. We hopen dat we zo meer voorgerechten en desserts verkopen.’ Jaco had al wijnen en speciaalbieren in het assortiment.

Restaria Jaco, de 26e binnen de club, gaat daarnaast meer inzetten op de lunch. ‘Dat deden we voorheen niet omdat er twee goede bakkers in de buurt zaten. Eentje is helaas gesloten, maar dat is voor ons een kans om een stukje van die markt te veroveren.’

Volgende generatie

Het is de bedoeling dat Kristel, die afstudeerde aan de Hotelschool in Maastricht, de zaak gaat overnemen van haar vader. ‘Maar hij blijft voorlopig nog wel even werken. Hij vind het nog ontzettend leuk, en het is heel fijn om zijn kennis en ervaring op de werkvloer te hebben.’

Restaria Jaco

Leo, Kristel en moeder Jacqueline Pennikx, die vorig jaar stopte in het familiebedrijf.


Reageer op dit artikel