nieuws

Burger King doet plastic speeltjes in de ban na petitie van twee zusjes

Bedrijfsvoering 328

Burger King doet plastic speeltjes in de ban na petitie van twee zusjes

Burger King in Engeland stopt geen plastic speeltjes meer bij de kindermenu’s. De keten geeft daarmee gehoor aan een petitie die een half miljoen handtekeningen opleverde.

De petitie was een initiatief van de zusjes Ella (9) en Caitlin McEwan (7). Het doel was Burger King zover te krijgen om de plastic speeltjes om te ruilen voor een duurzamer alternatief. Dat heeft de hamburgerketen gedaan. Kinderen krijgen nu boekjes en spelletjes gemaakt van duurzame materialen.

Stroomversnelling

Het bedrijf zegt al langer bezig te zijn om het gebruik van wegwerpplastic te verminderen, maar dat de petitie die ontwikkeling zeker in een stroomversnelling heeft gebracht. Volgens Burger King bespaart het op deze manier 320 ton plastic per jaar.

Burger King Nederland

Vooralsnog neemt alleen de keten in Engeland afscheid van plastic speeltjes. Het bedrijf zegt wel te ambiëren om de speeltjes wereldwijd vóór 2025 te verbannen. Burger King in Nederland neemt voorlopig geen afscheid van de plastic speeltjes, schrijft het AD.


Reageer op dit artikel