nieuws

Björn Burgers wil bourgondisch Breda aan de vegetarische burger krijgen

Bedrijfsvoering 1317

Björn Burgers wil bourgondisch Breda aan de vegetarische burger krijgen

Het is niet de eerste met een vegetarische burger in Breda, maar wel de eerste volledig vegetarische burgertent in de stad. Björn Burgers wil bourgondisch Breda overtuigen met de smaak van zijn vegetarische burgers, en doet dat op een uitdagende plek.

Björn Burgers opent binnenkort in het Centraal Station van Breda, waar de concurrentie niet mals is. Hamburgerliefhebbende treinreizigers met een voorkeur voor vegetarisch kunnen namelijk ook kiezen voor Wayback Burgers (met een vegetarische hamburger op het menu) en Smullers (ook met een vegetarische burger).

Vegetarische Slager

Bovendien gebruikt Smullers het ‘vlees’ van de Vegetarische Slager, dat straks ook bij Björn Burgers op het menu staat. ‘Maar wij geven onze burgers een extra touch’, zegt bedrijfsleider Maud Bloemers van Björn Burgers. ‘En de producten die wij gebruiken, zijn echt anders. We hebben uitvoerig getest en veel panels laten proeven. Onze burgers zijn toch echt anders.’

Drie vegetarische hamburgers

Björn Burgers heeft drie vegetarische burgers in het assortiment. Uiteraard De Björn Burger, de signature burger, met onder meer oude kaas, gekarameliseerde uitjes en vegan druivenmostmayonaise.

De Holger Burger, vernoemd naar eigenaar Holger Breukink, is een spicy burger met jalapeños en Björn’s Hot Sauce. De derde is de Ole Burger. ‘Dit is geen kip, maar lijkt het meest op kip’, weet Bloemers. Het is een crispy burger met onder meer vegan mayonaise en zoete chilisaus.

Het brood van de burgers komt van het Arnhemse Bakkertje in Arnhem, de sauzen zijn van eigen receptuur.

Naast de burgers zijn er frietjes, salades, verse sappen, koffie en thee verkrijgbaar, maar ook desserts: een huisgemaakte cheesecake en een huisgemaakte chocolate chip cookie.

Snelheid is cruciaal

Ook wil Björn Burgers zich onderscheiden met snelheid, vanzelfsprekend van groot belang op een treinstation. Bestellen kan aan een van de twee orderkiosken of de kassa. De zaak van 85 vierkante meter heeft een paar zitplekken, maar het concept is vooral gericht op on the go. ‘Het doel is om de bestelling binnen vijf minuten klaar te hebben.’

Bourgondische stad

Eigenaar Holger Breukink woont in Amsterdam, maar zag in Breda de perfecte stad voor de eerste vestiging, vertelt Bloemers. ‘Het is een bourgondische stad met mensen die van vlees houden. Dus als we mensen hier kunnen overtuigen, dan lukt het overal. Bovendien is het een prachtig nieuw treinstation met veel nieuwe ondernemers.’

Ambities

Het is de bedoeling dat er in de toekomst meer locaties komen van Björn Burgers, dat zich voorlopig richt op stationlocaties. Onder meer Utrecht en Amsterdam zijn opties.

De vestiging in Breda bevindt zich vlakbij de uitgang aan de stadskant. Het is de bedoeling dat eind september de eerste burgers over de toonbank gaan.


Reageer op dit artikel