nieuws

Verkoop Kwalitaria De Groot maakt eind aan bijna 70 jaar familiebedrijf

Bedrijfsvoering 1560

Georges de Groot heeft Kwalitaria De Groot in het Brabantse dorp Zeeland verkocht. Daarmee komt er een einde aan een familiebedrijf dat bijna 70 jaar heeft bestaan.

Verkoop Kwalitaria De Groot maakt eind aan bijna 70 jaar familiebedrijf
Foto: Facebook / Kwalitaria De Groot

Dat maakt Georges de Groot op Facebook bekend. Hij heeft dertig jaar in de zaak gewerkt, waarvan twintig jaar als mede-eigenaar. In januari 2011 nam hij de zaak volledig over van zijn vader Peter en sloot hij zich aan bij Kwalitaria.

Focus op ijssalon

De Groot slaat een nieuwe weg in, zo laat hij weten op Facebook. Hij gaat zich concentreren op zijn ijssalon KIJK (Koffie, IJs & Kunst) dat nu drie jaar draait in hetzelfde dorp, en zijn kunstcreaties.

Oudste horecabedrijf

De grootouders van Georges de Groot begonnen in 1952 een kleine automatiek in het dorp. Sindsdien is de zaak altijd in de familie geweest. ‘Waarschijnlijk zijn wij het oudste horecabedrijf in Zeeland dat na al die jaren nog op dezelfde plaats zit en in handen van de familie is die ermee begonnen is’, zei Peter de Groot tegen Arenalokaal.nl in 2012, toen het bedrijf het 60-jarig jubileum vierde.

Met de verkoop is de cafetaria per 1 oktober geen Kwalitaria meer. Wie de nieuwe eigenaar is, is niet bekend.


Reageer op dit artikel