nieuws

Thuisbezorgd heeft na fusie geen plannen om commissie te verhogen

Bedrijfsvoering 624

Thuisbezorgd heeft na fusie geen plannen om commissie te verhogen
Foto: Diederik van der Laan

Volgens Thuisbezorgd-ceo Jitse Groen zijn er geen plannen om de commissie van 13 procent te verhogen. De fusie met Just Eat verandert daar niets aan.

Dat zegt Groen tegen BNR Nieuwsradio. Door de fusie met Just Eat is moederbedrijf Takeaway een van de grootste maaltijdbezorgers te wereld geworden. Het samengaan van de twee bedrijven heeft geen invloed op Thuisbezorgd in Nederland, zegt Groen. ‘Just Eat zit niet in Nederland, dus er verandert niets door de fusie.’

Afhankelijk van Thuisbezorgd

Dat restaurants te afhankelijk zijn van Thuisbezorgd, is niet de schuld van het bedrijf, vindt Groen. ‘Als je je bedrijf opricht in april 2019, en je maakt geen reclame en gaat alleen op Thuisbezorgd.nl staan, dan moet je niet klagen dat al je omzet van Thuisbezorgd.nl komt, want dat is de enige manier waarop je jezelf kenbaar hebt gemaakt. Dan maak je je inderdaad afhankelijk van onze site. Maar dat doen wij niet, dat doet zo’n restaurant’, aldus Groen tegen BNR.

Bovendien is er volgens Groen genoeg concurrentie op de Nederlandse maaltijdbezorgmarkt. ’70 procent van de Nederlandse bevolking bestelt maaltijden, 23 procent doet dat bij ons. Wat doet de rest dan?’

Op één na grootste

Door de fusie van Takeway.com en Just Eat onstaat het op één na grootste maaltijdbezorgbedrijf ter wereld. Just Eat heeft 52 procent in handen en Takeaway 48 procent. De fusie moet overigens nog wel door de aandeelhouders worden goedgekeurd.

355 miljoen bestellingen

Just Eat en Takeaway.com hadden in 2018 samen een beurswaarde van 7,3 miljard euro. Samen zijn ze actief in 23 landen, waarvan marktleider in 15 landen. Vorig jaar verwerkten ze 355 miljoen bestellingen wereldwijd. Alleen het Chinese Meituan is een grotere speler.


Reageer op dit artikel