nieuws

Spare Rib Express meldt succes met vernieuwde bestelapp

Bedrijfsvoering 646

Spare Rib Express meldt succes met vernieuwde bestelapp

De app die Spare Rib Express onlangs lanceerde, werpt zijn vruchten af. Vooral de afzet is flink toegenomen, zegt het bedrijf.

Op 1 juli lanceerde Spare Rib Express een geheel vernieuwde bestelapp, in lijn met de vorig jaar gelanceerde website. De app biedt de klant meer bestelgemak vanuit een eigen, persoonlijke omgeving. Ruim een maand na lancering zijn de eerste resultaten succesvol, zegt het bedrijf.

Proces vereenvoudigd

De nieuwe app (geschikt voor Android en iOS) biedt klanten de mogelijkheid om eenvoudig door het menu te navigeren en een bestelling te plaatsen. Dankzij koppelingen met betaalapps van alle Nederlandse banken is het afrondingsproces vanaf de telefoon vereenvoudigd.

Actieve gebruikers toegenomen

‘Een ruime maand na lancering zien we dat het aantal actieve app-gebruikers flink is toegenomen’, zegt David Pinedo, woordvoerder Spare Rib Express. ‘Onder de Android-gebruikers zien we een toename van 18 procent en bij iOS is dat zelfs 40 procent. Natuurlijk heeft onze lanceringscampagne daar ook een bijdrage aan, maar het is goed om te zien dat naast nieuwe installaties er juist veel klanten zijn die de app actief blijven gebruiken na de eerste download.’

Flink meer afzet

Het conversieratio van de vernieuwde bestelapp laat een groei zien van 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de afzet is toegenomen met 137 procent. ‘Dat zijn cijfers waar we uiteraard blij mee zijn, het biedt kansen voor verdere optimalisatie. Toch zijn klantervaringen die we uitvragen via de Hotjar tool over de vernieuwde app misschien wel het mooiste resultaat. We krijgen een NPS Score van 8+ onder in totaal 611 respondenten’, aldus Pinedo.

Hotjar is een tool waarmee ondernemers meer inzicht krijgen van het gedrag van bezoekers op hun website. Een NPS Score gaat over de tevredenheid van klanten, en of ze de service aan andere zouden aanraden.


Reageer op dit artikel