nieuws

Snackbar Koolen wijkt na 62 jaar voor rotonde

Bedrijfsvoering 770

Snackbar Koolen wijkt na 62 jaar voor rotonde
Foto: Facebook / Snackbar Koolen

André Koolen heeft zondag 11 augustus zijn friettent in het Brabantse Velp na 62 jaar gesloten. Snackbar Koolen, ooit door zijn vader begonnen, moet plaatsmaken voor een nieuwe rotonde.

Dat melden Omroep Brabant en het Brabants Dagblad. Snackbar Koolen heeft ruim zes decennia langs de N324 in Velp gestaan. De weg wordt vernieuwd, en op de plek van de geliefde friettent komt een rotonde. De eigenaar heeft zich wel verzet tegen te plannen, maar legde zich er uiteindelijk bij neer.

Laatste frietkotten

De vader van André Koolen startte de snackbar 62 jaar geleden. Sinds hij in 2011 overleed, runde André de zaak samen met zijn zoon Mike. ‘Ik denk dat dit één van de laatste ouderwetse frietkotten is in Brabant, misschien wel Nederland’, zegt André Koolen tegen Omroep Brabant, die aanwezig was op de laatste dag en een aantal vaste klanten sprak die geëmotioneerd waren over de sluiting.

Friettent te koop

Koolen zegt geen nieuwe zaak te willen beginnen. Tegen het Brabants Dagblad laat hij weten dat de friettent voor €15.000 te koop is om ergens anders neer te zetten. Als niemand het gebouwtje overneemt, breekt hij het af.


Reageer op dit artikel