nieuws

Robby’s Snacks laat ambacht zien in SBS6-programma

Bedrijfsvoering 2007

Robby’s Snacks laat ambacht zien in SBS6-programma

Het SBS6-programma Holland van Boven besteedt binnenkort aandacht aan Robby’s Snacks in Raalte. Vooral het ambacht van de cafetaria komt daarbij aan bod, zegt eigenaar Marita Harleman.

‘Ik werd gebeld met de vraag of ik aan het programma mee wilde werken’, zegt Marita Harleman, die Robby’s Snacks runt met haar man Robby. ‘Aan de hand van een gesprek wilden ze kijken of het voor hun interessant was en moesten wij bepalen of het voor ons interessant was.’

Regie zelf in handen

De beslissing was vrij snel genomen. ‘We moesten er wel voor betalen, maar dat hebben we gewoon gedaan. Voor een reclamespotje op tv van dertig seconden ben je veel meer kwijt. Nu komen we twee minuten in beeld en we hadden de regie zelf in handen. Wij mochten bepalen wat we lieten zien en wat we vertelden.’

Veel uit eigen keuken

Harleman heeft vooral het ambacht van Robby’s Snacks laten zien. ‘Dat we niet zomaar een cafetaria zijn, maar dat veel producten uit onze eigen keuken komen.’

De opnames zijn een maand geleden gemaakt. ‘Ze zijn hier 2,5 uur geweest. We kregen daarna de opzet te zien, waarbij we konden aangeven wat we nog wilden laten aanpassen. Het eindresultaat hebben we nog niet gezien, dus ik ben heel benieuwd.’

Marita en Robby Harleman runnen Robby’s Snacks al 26 jaar. De cafetaria staat bekend om de vele huisgemaakte producten, zoals kip- en varkenshaassaté, shoarma, gehaktballen, haantjes, hamburgers en kipschnitzels. Vooral die laatste is een hardloper; de kipschnitzel is populair in Raalte en ver daarbuiten.

Robby’s Snacks is in 2017 grondig verbouwd en is daardoor twee keer zo groot geworden. De zaak ging van 100 naar 200 vierkante meter met vijftig zitplaatsen. Ook kwam er een nieuwe bakwand. Verder werd de zaak uitgebreid met een ijshoek en werden er belegde broodjes toegevoegd aan het assortiment. Alle bereidingen gebeuren sinds de verbouwing in het zicht van de gast.

Holland van Boven

Het programma Holland van Boven strijkt elke uitzending neer in een bepaalde regio en laat verschillende bedrijven zien. De aflevering met Robby’s Snacks wordt uitgezonden op zondag 25 augustus om 15.00 uur op SBS6. De aflevering wordt op zaterdag 31 augustus om 12.30 uur herhaald.

Robby's Snacks

Het team van Robby’s Snacks in 2018.


Reageer op dit artikel