nieuws

Plaza ’t Wapen van Stellendam laat zaak bruisen voor tv-opnamen

Bedrijfsvoering 909

Plaza ’t Wapen van Stellendam laat zaak bruisen voor tv-opnamen

Plaza ’t Wapen van Stellendam is ook één van de cafetaria’s die de komende tijd te zien zijn in Holland van Boven. De makers van het SBS6-programma waren verbaasd over de voorbereidingen die eigenaar Jeroen Andernach had genomen voor de opnamen.

Het tv-programma Holland van Boven van SBS6 portretteert iedere uitzending verschillende bedrijven in een bepaalde regio. In de aflevering op zondag 1 september is Plaza ’t Wapen van Stellendam in het gelijknamige Zuid-Hollandse dorp aan de beurt. De opnames vonden plaats op maandag 15 juli. Mede-eigenaar Jeroen Andernach zorgde voor leven in de brouwerij en regelde alles tot in de puntjes.

Volle zaak geregeld

‘Ik heb 40 tot 50 gasten uitgenodigd zodat de zaak vol zat’, zegt Andernach. ‘Dat heb ik met een vorig bedrijfsfilmpje ook gedaan. Als er foto’s worden gemaakt, doe ik dat ook altijd. Dan leeft de zaak.’ De opnames duurden een paar uur. ‘Ze waren hier van 13.00 tot 17.00 uur. De gasten zijn de hele tijd gebleven.’

Privacyverklaring

De genodigden kregen een gratis lunch en Andernach liet ze ook tekenen voor toestemming voor het filmen. ‘In verband met de privacywet. Dan was dat meteen maar geregeld, dan hoefde de filmploeg dat niet te doen.’ Dat werd zeker gewaardeerd door de makers van het programma. ‘Zij vonden dat geweldig, dat hadden ze nog niet meegemaakt.’

Andernach heeft niet alleen de gerechten laten zien, maar ook de techniek waar het team van ’t Wapen mee werkt. ‘Onze digitale bestelsystemen, met horloges, headsets en tablets. Zo willen we mensen laten zien hoe wij werken en wat onze filosofie is.’

Landelijke tv en social media

Het filmpje was de investering waard, zegt Andernach. ‘Ik heb ook die €3000 betaald, en daar komen dan nog de kosten voor de lunch en het personeel bij. Maar we komen op de landelijke tv, en ik kan het gebruiken op social media en op de website. Nee, iemand uit Groningen komt niet speciaal naar ons toe naar aanleiding van het programma. Maar wij zitten in een toeristengebied. Als ze hier als toerist komen, weten ze van ons bestaan af.’

Family Treffers en Robby’s Snacks

Eerder lieten Family Treffers in Honselersdijk en Robby’s Snacks in Raalte weten ook aan het programma van SBS6 te hebben meegewerkt. De aflevering met Family Treffers is zondag 18 augustus uitgezonden en wordt op zaterdag 24 augustus om 12.30 uur herhaald. De volgende dag, om 15.00 uur, is er een nieuwe uitzending met Robby’s Snacks. Die uitzending wordt op zaterdag 31 augustus om 12.30 uur herhaald.

Meer cafetaria’s

Plaza ’t Wapen van Stellendam zit in de uitzending van zondag 1 september, die op zaterdag 7 september wordt herhaald. De redactie van Holland van Boven laat weten dat er nog meer cafetaria’s op de planning staan de komende maanden, maar dat ze de namen zelf niet bekendmaken.


Reageer op dit artikel