nieuws

Ook Family Treffers en andere cafetaria’s in SBS6-programma Holland van Boven

Bedrijfsvoering 1347

Ook Family Treffers en andere cafetaria’s in SBS6-programma Holland van Boven
Monique en Corjan Treffers. Foto: Koos Groenewold

Naast Robby’s Snacks in Raalte is ook Family Treffers te zien in Holland van Boven op SBS6. De komende maanden belicht het tv-programma nog eens vijf cafetaria’s.

Het programma Holland van Boven strijkt elke uitzending neer in een bepaalde regio en laat verschillende bedrijven zien. De aflevering met Family Treffers in Honselersdijk werd zondag 18 augustus om 15.30 uur uitgezonden. In een filmpje van twee minuten vertelt Corjan Treffers over zijn bedrijf en wat het zo bijzonder maakt.

Ambassadeur

‘Ze namen enkele maanden geleden contact met mij op’, zegt Corjan Treffers. ‘Ze willen onze tak wat meer uitlichten. Zij zien ook dat die wereld verandert en ze zochten een aantal vooraanstaande bedrijven. Dus het gaat niet alleen over mijn zaak, maar over wat een cafetaria tegenwoordig eigenlijk is. Ik zie mezelf dan ook als ambassadeur.’

Treffers laat weten dat hij €3000 heeft betaald om het item te laten maken. ‘Als ik zoiets zelf zou doen, ben ik €2000 kwijt. Maar dan heb je alleen een filmpje, verder niets. Met dit programma kom je op de landelijke televisie.’

De ondernemer zag ook mogelijkheden om meer te doen met het filmpje. ‘Het mooie is dat ze het materiaal vrijgeven, je mag het dus zelf gebruiken waar je wilt. Voor promotie op je website bijvoorbeeld. Ik heb het naar de lokale tv-zender gestuurd, die gaat het ook uitzenden.’

Bekijk de uitzending met Family Treffers

De cafetaria is te zien vanaf 13.37.

70 duizend kijkers

De uitzending met Family Treffers op zondag 18 augustus is door 70 duizend mensen gezien. Gemiddeld kijken tussen de 60 en 65 duizend mensen naar het programma, en naar de herhalingen nog eens 10 tot 20 duizend.

Meer cafetaria’s

De komende maanden komen er nog meer cafetaria’s aan bod, zo verklapt de redactie: op 27 oktober, 24 november, 8 december (twee zaken) en op 22 december. Welke bedrijven dat zijn, maakt het programma zelf niet bekend.

Omslag bij cafetaria’s

Volgens het SBS6-programma zijn de veranderingen in de cafetariabranche inderdaad aanleiding om een aantal bedrijven te benaderen. ‘We hebben zeker gezien dat er een soort omslag is bij een aantal cafetaria’s’, zegt Jop van Ginkel, redactiemedewerker van Holland van Boven. ‘Dus dat zijn leuke onderwerpen om op in te gaan. We zoeken bedrijven die niet zomaar iets verkopen, maar echt iets nieuws bieden.’

Robby’s Snacks

De uitzending met Family Treffers wordt op 24 augustus om 12.30 uur herhaald. De volgende dag, om 15.00 uur, is er weer een nieuwe aflevering van Holland van Boven, ditmaal met Robby’s Snacks in Raalte. Die uitzending wordt op zaterdag 31 augustus om 12.30 uur herhaald.


Reageer op dit artikel