nieuws

Nieuwste McDonald’s is meest depressieve ter wereld

Bedrijfsvoering 1759

Nieuwste McDonald’s is meest depressieve ter wereld
Foto: McDonald's

Eén van de nieuwste McDonald’s-vestigingen is waarschijnlijk de saaiste en meest depressieve ter wereld. Gasten kunnen nergens zitten en er is totaal geen sfeer. Het enige dat telt, is snelheid. 

De McDonald’s in kwestie is een nieuwe to go-locatie gevestigd in het Londense Fleet Street, één van de drukste straten in de stad. Er staan geen tafels en stoelen en er is geen aankleding. De muren en de vloer zijn grijs. Deze vestiging is puur gericht op take out en de zakelijke klant is de voornaamste doelgroep van dit concept.

Beperkt menu

Er hangen vijf touch screens, die kleiner zijn dan normaal bij McDonald’s. Contant geld is niet welkom, alleen bankpassen. Het menu is daarnaast beperkt. Alleen de hardlopers zijn te krijgen, zoals Big Macs en McNuggets. Hierdoor kan er volgens de keten nog sneller worden gewerkt.

Verder is er een balie, bakjes met servetten en rietjes, en hangt er een scherm boven de balie waar de voortgang van de bestellingen te volgen is.

McDonald's

Foto: McDonald’s

Als een treinstation

Journalisten van Business Insider namen een kijkje in de nieuwe locatie in Fleet Street. Ze beschrijven hoe mensen naar het bestelscherm staan te kijken ‘alsof ze op een treinstation staan’. ‘De inrichting is zo ontworpen dat mensen bestellen, afhalen en zo snel mogelijk weer weggaan. Een andere optie is er niet.’

Volgens McDonald’s in het Verenigd Koninkrijk moeten er in de toekomst meer van deze to go-locaties komen. Die kunnen er allemaal anders uit komen te zien, afhankelijk van de behoefte.


Reageer op dit artikel