nieuws

Nieuw bestelplatform Brung vraagt geen commissie aan restaurants

Bedrijfsvoering 1251

Brung is een nieuw platform voor maaltijdbezorging. Ondernemer Yusuf Demirelli vindt de hoge commissies van gerenommeerde partijen onnodig hoog en begint daarom met Brung. Hij rekent geen commissie aan de restaurants, maar vraagt 25 eurocent per transactie.

Nieuw bestelplatform Brung vraagt geen commissie aan restaurants
Brung is een nieuw platform voor maaltijdbezorging.

Brung is een nieuw bestelplatform dat momenteel wordt ontwikkeld en in eerste instantie in het oosten van het land zal worden uitgerold. Vanaf 1 oktober kunnen horecaondernemers zich gratis aansluiten bij het nieuwe platform. Zij betalen geen inschrijf- of administratiekosten en beginnen pas met betalen vanaf de eerste transactie.

Brung: ‘Omzet moet bij ondernemer blijven’

Het nieuwe bestelplatform is een idee van ondernemer Yusuf Demirelli. Hij heeft zelf een hamburgerrestaurant gehad en heeft in de praktijk ervaring met de bestelwebsites van andere maaltijdbezorgers. ‘Bij sommige partijen betaal je 13 procent commissie, soms zelfs nog wel meer. Dat vind ik onnodig, die omzet moet bij de ondernemer blijven’, zegt hij tegen Snackkoerier.

Het idee is begonnen als een soort protest, maar inmiddels volledig doorontwikkeld naar een renderend businessmodel. ‘Doordat wij een volledig geautomatiseerd systeem gebruiken, kunnen wij de kosten laag houden. Wij hebben geen werknemers in dienst en hebben geen duur kantoorpand. Na heel veel rekenwerk kwamen we uit op 25 eurocent per transactie: dat is ons verdienmodel en dat kan uit.’

Horecaondernemers die zich aansluiten bij Brung hoeven niet bang te zijn voor allerlei strenge regels. ‘Daar doen wij niet aan. Een ondernemer moet vrij zijn om te kunnen ondernemen. Als een ondernemer korting wil geven om zijn gasten te stimuleren via Brung te bestellen, moet hij dat gewoon kunnen doen.’

Cafetaria’s halen 27 procent meer omzet uit maaltijdbezorging

Cafetaria’s halen 27 procent meer omzet uit maaltijdbezorging

Gasten kunnen op rekening bestellen

Bij Brung willen ze het echt anders doen dan andere maaltijdbezorgers. ‘Niet alleen betaalt het restaurant een kleine bijdrage, we willen ook onderscheidend zijn aan de kant van de consument. Daarom kunnen gasten ervoor kiezen om aan het eind van de maand alle bestellingen binnen Brung in één keer gefactureerd te krijgen. Wij incasseren vervolgens maandelijks. Maar ze kunnen er ook voor kiezen om direct te betalen met iDeal.’ Op de vraag of hij bang is voor wanbetalers, antwoordt Demirelli: ‘Mensen die op rekening willen betalen, worden door het factoringbedrijf waarmee wij samenwerken, gecheckt op een BKR-registratie. Als die negatief is, is bestellen op rekening geen optie.’

Als consumenten kunnen kiezen voor achteraf betalen, hoe zit het dan met de betaling aan de horecaondernemers? ‘Zij krijgen altijd direct uitbetaald’, verklaart de ondernemer stellig.

Lancering Brung vindt plaats in oktober

Bij Brung wordt momenteel hard gewerkt aan een reclamecampagne om naamsbekendheid te creëren. ‘We zijn bezig met reclamemails en met het ontwikkelen van de bestelapps in Android en iOS voor de consumenten. Als er genoeg animo is, gaan we daadwerkelijk live’, zegt Demirelli.

In eerste instantie wordt Brung uitgerold in het oosten van het land, in de omgeving Deventer. ‘Als er duidelijk een concrete vraag is in de Randstad gaat dat het volgende project zijn’, besluit de ondernemer. Meer informatie is te vinden op de website van Brung.

Reageer op dit artikel