nieuws

McDonald’s van zand verrijst op strand Kijkduin

Bedrijfsvoering 1395

De eerste McDonald’s van zand ter wereld is woensdag 31 juli gebouwd op strand Kijkduin. De sculptuur, die onderdeel is van de campagne Summer Surprise, is drie meter hoog en zes meter lang.

McDonald’s van zand verrijst op strand Kijkduin
Het eerste McDonald's restaurant van zand ter wereld staat in Kijkduin.

McDonald’s blijft ludiek uit de hoek komen deze zomer. Op een plek waar al vele duizenden kinderen (en volwassenen) zandgebakjes hebben gebakken en zandkasteeltjes hebben gebouwd, liet de keten afgelopen week een McDonald’s van zand bouwen door vijf zandkunstenaars van Global PowWow onder leiding van Alec Messchaert.

De eerste McDonald’s van zand ter wereld is niet in één dag ontstaan. Op 19 juli werd begonnen met het plaatsen van de bekisting. Want om zo’n immense zandconstructie veilig en langdurig op te kunnen bouwen, wordt het zand rond een bekisting aangebracht. Vervolgens werd het aangevoerde rivierzand (strandzand is minder geschikt voor een sculptuur van deze omvang) met speciale apparatuur aangestampt. Na twee dagen was het zand hard genoeg om met het daadwerkelijke vormgeven te beginnen. Na ruim een week carven hadden de artiesten op dinsdag 30 juli de 150.000 kilo rivierzand uit de Waal omgetoverd tot een indrukwekkende sculptuur van zes meter lang, vier meter breed en drie meter hoog.

Eerste McDonald’s van zand ter wereld

‘S werelds eerste McDonald’s restaurant van zand opende – uiteraard figuurlijk – haar deuren op woensdag 31 juli. Het zal tot en met zondag 4 augustus op het strand blijven staan. Voor de strandgasten is het een Summer Surprise met extra verrassingen. Het alle middagen aanwezige promoteam geeft antwoord op de vragen van voorbijgangers en biedt ‘selfiehulp’ op de speciaal gecreëerde selfieplek. Daarnaast kunnen bezoekers worden verrast met McDonald’s snacks.

Een zomer vol verrassingen

Het bouwen van ’s werelds eerste McDonald’s restaurant van zand is één van de evenementen in de Summer Surprises campagne van McDonald’s. Een campagne waarin op onverwachte plekken en momenten heel veel gasten worden verrast met bijzondere zomerverrassingen, variërend van een Poolcar (klassieke pick-up truck met ingebouwd zwembad) tot een McDrive-in Cinema met de unieke voorpremière van de film Wat is dan liefde.

 

Reageer op dit artikel