nieuws

Master-opleiding voor formulemanagers van start

Bedrijfsvoering 557

Master-opleiding voor formulemanagers van start
Een medewerker van Verhage Delfgauw. (C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

Adviesbureau Franchise Support Group start in oktober met een Master-opleiding voor formulemanagers. Volgens de initiatiefnemers is deze geschikt voor zowel beginnende als ervaren formulemanagers.

Het jonge Franchise Support Group (FSG!) richt zich op zowel startende als ervaren franchisegevers en -nemers. De Franchise Academy is een belangrijk onderdeel van de ondersteuning. Dit najaar start de Master-opleiding formulemanagement, volgens het bureau een praktische driedaagse training voor de startende én gevorderde formulemanager.

Formulemanager is steun en toeverlaat

‘Daar leren ze vooral hoe je franchiseondernemers moet begeleiden’, vertelt Peta Klaassen, samen met Arie Uyttenbroek oprichter van FSG!. ‘Een formulemanager is de steun en toeverlaat voor de franchisenemer en een bron van informatie voor de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de resultaten en het aansturen van de vestigingen. Dat is niet altijd even makkelijk, je moet veel weten en kunnen om een goede formulemanager te zijn.’ Deelnemers krijgen van FSG! alle tools om te zorgen voor een goede communicatie, betere resultaten en een optimale begeleiding, aldus Klaassen.

Cijfers, trends en wetgeving

Franchisespecialist Steven den Ouden van BDO Accountants bespreekt hoe je de franchisenemer helpt zicht te krijgen op de cijfers en de trends daarin, wat de knelpunten zijn en wat dat betekent voor de organisatie.

Theodoor Ludwig van Ludwig & van Dam Franchise-advocaten vertelt over de veranderende wetgeving op het gebied van franchise en wat dat betekent voor de relatie van de formulemanager met de franchisenemer.

Jan Willem Kolenbrander van De Clercq Advocaten Notariaat bespreekt de juridische elementen waar formulemanagers mee te maken kunnen krijgen in hun contact met franchisenemers. En uiteraard hoe je daar adequaat en tijdig op kunt reageren om conflicten zoveel mogelijk te voorkomen.

Communicatie en coaching

Peta Klaasen en Arie Uyttenbroek nemen de onderwerpen communicatie, coaching en bedrijfsstrategie voor hun rekening. ‘Zo leer je hoe je door middel van KPI’s doelstellingen kunt maken en voor de franchisenemers het verschil kunt maken’, aldus Uyttenbroek.

De Master-opleiding formulemanagement gaat eind oktober van start in Noordwijk. De cursusdagen zijn woensdag 30 oktober en donderdag 31 oktober en woensdag 4 december in het Radisson Blu Palace Hotel.


Reageer op dit artikel