nieuws

Lewis Hamilton opent plantaardige burgerketen in samenwerking met Beyond Meat

Bedrijfsvoering 473

Lewis Hamilton opent plantaardige burgerketen in samenwerking met Beyond Meat
Lewis Hamilton heeft een groot aandeel in Neat Burger.

Vijfvoudig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton lanceert samen met andere investeerders de eerste plantaardige fastfoodketen ter wereld. Het ‘vlees’ is ontwikkeld in samenwerking met Beyond Meat.

De eerste vestiging van Neat Burger opent op 2 september in Londen. De chefs hebben bij Beyond Meat in Los Angeles tien maanden gewerkt aan een eigen plantaardige burger, gebaseerd op die van Beyond Meat.

Burgers en een hotdog

Op het menu staan drie burgers – The Neat, The Cheese en The Chick’n – en een hotdog. Daarnaast zijn er dunne frietjes, zoete-aardappelfriet en tater tots, een soort aardappelkroketjes.

Neat Burger Beyond Meat

Burger and sides trio

Ethische limonade

Neat Burger serveert ook ‘Just Water’, een ecologisch merk van Jaden Smith, zoon van acteur Will Smith. Daarnaast zijn er ‘ethische limonades’ en zuivelvrije milkshakes op basis van soya en kokosnoot.

Barbecue tijdens grand prix

Hamilton, die sinds 2017 geen vlees meer eet, heeft een groot aandeel in Neat Burger. De Britse coureur is altijd erg uitgesproken over zijn keuze. Zo organiseerde hij een barbecue voor zijn team met plantaardige burgers en worsten tijdens de Britse Grand Prix.

Neat Burger

Het interieur van Neat Burger in Londen.

Vleeseters overhalen

Het aantal veganisten in het Verenigd Koninkrijk is de laatste jaren enorm toegenomen, van 150.000 in 2014 tot 600.000 in 2018. Alhoewel zij natuurlijk een belangrijke doelgroep vormen, wil Neat Burger het liefst vleeseters overhalen. ‘We gaan niet preken of met het vingertje wijzen’, zegt een andere investeerder. ‘We bieden een alternatief dat net zo lekker is, zo niet lekkerder, als vlees.’

Internationale uitbreiding

Hamilton heeft in ieder geval veel vertrouwen in Neat Burger. ‘Beyond Meat is een geweldige partner en ik kan niet wachten om samen te werken aan internationale uitbreiding van Neat Burger.’


Reageer op dit artikel