nieuws

Just Eat en TakeAway.com definitief gefuseerd

Bedrijfsvoering 401

De fusie tussen TakeAway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, en de Britse maaltijdbezorger Just Eat is definitief. Eind juli kondigden de bedrijven al een principeakkoord aan. Het fusiebedrijf Just Eat Takeaway.com wordt de op één na grootste maaltijdbezorger ter wereld.

Just Eat en TakeAway.com definitief gefuseerd

Just Eat en Takeaway.com hadden in 2018 samen een beurswaarde van 7,3 miljard euro. Samen zijn ze actief in 23 landen, waarvan marktleider in 15 landen. Vorig jaar verwerkten ze 355 miljoen bestellingen wereldwijd. Alleen het Chinese Meituan is een grotere speler op de markt van maaltijdbezorging dan het fusiebedrijf Just Eat Takeaway.com.

De aandeelhouders van Just Eat krijgen 52,2 procent van de aandelen, de overige 47,8 procent van de aandelen gaan naar TakeAway.

Jitse Groen topman Just Eat TakeAway.com

De topman van Takeaway, Jitse Groen, is de topman van het nieuwe fusiebedrijf. Financieel directeur Paul Harrison, van Just Eat, behoudt die functie. Verder wordt voorzitter Mike Evans van Just Eat voorzitter van de raad van commissarissen. Adriaan Nühn, nu nog rvc-voorzitter bij Takeaway, wordt onder Evans vicevoorzitter.

Eerder al overname Nederlandse activiteiten Just Eat

Takeaway, in Nederland bekend onder de naam Thuisbezorgd.nl, nam in 2016 al de activiteiten van Just Eat in de Benelux over. In hetzelfde jaar trok het maaltijdbestelbedrijf zich terug uit het Verenigd Koninkrijk, omdat het daar geen kans zag uit te groeien tot marktleider.

Reageer op dit artikel