nieuws

Grootste wespenplaag ooit verwacht in Nederland – verjaag ze van het terras

Bedrijfsvoering 415

Experts verwachten binnenkort de grootste wespenplaag ooit in Nederland. Dankzij de lange zomer van vorig jaar en de zachte winter zijn er meer wespen dan ooit. Deze vervelende insecten zijn niet welkom op het terras, daarom ook een paar tips om ze te weren.

Grootste wespenplaag ooit verwacht in Nederland – verjaag ze van het terras

Naast België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, komt ook in Nederland binnenkort de grootste wespenplaag ooit voor. Dit komt door de lange zomer vorig jaar, waardoor de wespen flink hebben kunnen paren. Vervolgens was er sprake van een hele zachte winter, waardoor de wespen het massaal hebben overleefd. Als klap op de vuurpijl is de zomer dit jaar vroeg begonnen, met erg warme dagen tot gevolg.

Halverwege juli werden er al ruim 68 procent meer wespen geteld, terwijl dit uitsluitend de werknemers zijn. Slechts tien procent van alle wespen is werknemer. Begin augustus komen alle wespen naar verwachting tevoorschijn, met grote plagen tot gevolg, verwacht Meteo Nederland.

In enkele steden zijn de plagen van duizenden wespen al waargenomen. Naar verwachting komen de plagen het eerst voor in Zuid-Nederland en vervolgens verspreidt de plaag zich steeds verder richting het noorden.

Een paar tips om wespen te weren van het terras:

  • Dek zoete drankjes af met cellofaan en stop er een rietje in.
  • Maak van een donkere plastic tas (vuilniszak) een nep nest door er kranten in te doen. Ongeveer de grote van een basketbal. Ivm territoriumangst schijnen de wespen niet in de buurt te komen.
  • Neem de terrastafels af met azijn, wespen houden niet van azijnlucht.

Nog meer tips om wespen te weren van het terras

Nog meer tips om wespen te weren van het terras

Reageer op dit artikel