nieuws

Family komt met snackservies voor thuis

Bedrijfsvoering 289

Family komt met snackservies voor thuis

Family start in november een actie waarmee gasten kunnen sparen voor een snackservies. Het is voor het eerst dat de cafetariaformule een spaarsysteem introduceert. ‘We zijn heel benieuwd hoe gasten reageren.’

Gasten kunnen in november en december sparen voor het Family Snackservies, bestaande uit een frietschaal en twee borden. Ontwerper en illustrator Leonie Verver heeft het servies voor de cafetariaformule verfraaid.

Afhaal stimuleren

‘Het servies is bedoeld om de afhaal bij Family te stimuleren’, zegt marketing manager Chantal van der Meer. ‘Dit servies is bedoeld om de afgehaalde friet en snacks op een leuke manier samen te kunnen eten bij thuiskomst. We vinden het belangrijk dat mensen samen genieten in onze vestigingen. Dat willen we ook voor de eettafel thuis creëren.’

Gasten krijgen bij iedere vijf euro die ze besteden een sticker voor het spaarboekje. Zes zegels zijn genoeg voor de schaal of de twee bordjes. Het servies is gemaakt van melamine. ‘Dat gaat niet snel stuk, kidsproof dus.’

Family snackservies

Besteding en frequentie

Het doel voor Family is om mensen iets vaker te laten komen en iets meer te laten besteden. Van der Meer: ‘Het spaarsysteem is gebaseerd op de gemiddelde besteding en de bezoekfrequentie. Als ze in twee maanden het servies bij elkaar hebben gespaard, zijn ze één keer vaker geweest en hebben gemiddeld 15 euro uitgegeven in plaats van 13.’

Family snackservies

Bewust laagdrempelig

Het spaarsysteem is nieuw voor Family. ‘We zijn heel benieuwd hoe gasten reageren. We hebben het bewust laagdrempelig gehouden. Mensen hoeven niet heel veel uit te geven, wat je soms wel ziet in de supermarkt. Het moet leuk blijven.’


Reageer op dit artikel