nieuws

Ervaren horecaman opent nieuwe zaak met verse friet en speciaalbieren

Bedrijfsvoering 1892

Ervaren horecaman opent nieuwe zaak met verse friet en speciaalbieren

René van Rutten opent op donderdag 22 augustus Amai Frites Café in Alphen aan den Rijn. De ervaren horecaondernemer wilde eigenlijk stoppen, maar raakte geïnspireerd door de ontwikkelingen in de wereld van friet.

René van Rutten heeft 27 jaar bruin café Alle Hens in Alphen aan den Rijn gerund. De 63-jarige Van Rutten is al sinds 1978 actief in de horeca, met naast een bruin café onder meer een bistro, een restaurant en een danscafé op zijn palmares. In totaal heeft hij zes zaken gehad in Alphen aan den Rijn.

Kwaliteitsproducten

Na de verkoop van Alle Hens in juni 2017, heeft hij bijna een jaar niets gedaan. ‘Ik wilde eigenlijk stoppen, maar heb toch weer besloten om iets nieuws te beginnen. Ik zag in de frietwereld leuke dingen gebeuren met kwaliteitsproducten als verse friet. Die ontwikkelingen zie je bij bier ook.’

Frietzaak en café

Van Rutten liet zich voor zijn concept inspireren door zaken als Tante Nel in Rotterdam, Par Hasard in Amsterdam en Frites Atelier. Amai Frites Café is, net als Par Hasard en Tante Nel, een combinatie van een frietzaak en een café, waar gasten een drankje aan de bar kunnen nuttigen.

Grote hotdogs en hamburgers

Van Rutten serveert verse friet, met onder meer stoofvlees, pulled pork en hete kip. ‘De friet komt gesneden binnen, zonder schil. Daarnaast zijn er hamburgers en hotdogs van een heel goede keurslager iets verderop. Dat zijn best grote hotdogs. De hamburgers ook, die zijn 200 gram.’ Van Rutten schenkt naast speciaalbieren (IPA’s, Vlaamse bieren) ook wijn en cocktails.

Hout, staal en goud

Voor het interieur van Amai Frites Café, een zaak van 35 vierkante meter, heeft Van Rutten gekozen voor een combinatie van hout en staal, met een goudkleurig plafond. Binnen staan twintig krukken, zowel aan de bar als langs de ramen. Op het terras is plaats voor 35 gasten. De naam Amai komt van over de grens, zegt Van Rutten. ‘Amai is Belgisch, en betekent zoiets als ‘allemachtig!”


Reageer op dit artikel