nieuws

Beyond Meat maakt ‘kip’ voor KFC

Bedrijfsvoering 297

Beyond Meat maakt ‘kip’ voor KFC

Beyond Meat kan binnenkort mogelijk weer een grote fastfoodketen aan zijn klantenkring toevoegen: KFC. De fabrikant van vleesvervangers heeft een diervriendelijk alternatief ontwikkeld voor de gefrituurde kip waar het kiprestaurant om bekendstaat.

Vooralsnog gaat het om een lokale proef in de Verenigde Staten. Klanten van een KFC-vestiging in de stad Atlanta mogen bij een bestelling gratis proeven van de vegan ‘fried chicken’.

De feedback van klanten wordt gebruikt om te bepalen of de nepkip van Beyond Meat geschikt is voor een breder publiek, zo laat KFC weten. Of de ruim zestig vestigingen in Nederland ook aan de beurt komen, is dus nog onduidelijk.

Vegan gehakballetjes

De vraag naar vleesloze alternatieven is groot bij restaurantketens. Beyond Meat kondigde onlangs al aan vegan gehaktballetjes te maken voor broodjesketen Subway, die ook in Nederland actief is. Verder worden enkele grote fastfoodketens in de VS voorzien van vleesvervangers. Concurrent Impossible Foods sloot al een deal met Burger King voor een vegan Whopper.

Beyond Meat

De classic burger van Beyond Meat

Aandeel gestegen

Het vooruitzicht van een mogelijk grote deal met KFC door Beyond Meat, dat ook in Nederland naam maakt met zijn plantaardige burgers, ging er goed in bij beleggers. Het aandeel van de fabrikant van vleesvervangers ging kort na opening van de beurs in New York 5 procent omhoog.

Nepkip in Nederland

Vervangers voor kip zijn bij grote ketens vooral in de VS nog een zeldzaamheid. In Nederland brak de Vegetarische Slager juist door met kipvervangers en zijn er tegenwoordig ook veel andere merken te vinden met allerlei soorten nepkip.


Reageer op dit artikel