nieuws

Wrapinez van start op Rotterdam Centraal

Bedrijfsvoering 682

Wrapinez van start op Rotterdam Centraal

Op Rotterdam Centraal Station is de eerste vestiging van Wrapinez geopend. Bij succes wordt het concept verder uitgerold. De focus ligt op gezond eten en drinken.

Het menu van Wrapinez bestaat voornamelijk uit gezonde wraps (vijftien varianten), met daarnaast salades, yoghurt, shakes en veganistische cakes. Wrapinez is open voor ontbijt, lunch en diner, en serveert Fairtrade-koffie.

Groenten en vlees

Wrapinez is een fastservice-concept van ondernemers Fred van Aken en Gerard Sterkenburg. Patrick Janssen is operationeel manager.  Het concept is voor een groot gedeelte gebaseerd op groenten. ‘We hanteren daarbij ons 80/20-principe: 80 procent groenten, 20 procent vlees’, zegt Janssen.

Hele tomaten

De afbeeldingen van de gerechten zijn opvallend; alle producten zijn in originele vorm te zien, dus hele courgettes, tomaten en vis. ‘Om te laten zien dat de producten zo binnenkomen en we alles vers in onze keuken bereiden’, zegt Janssen. ‘We karamelliseren bijvoorbeeld zelf de appel voor in de yoghurt.’

Veel kleur en planten

Het interieur is hip en trendy. ‘Een frisse uitstraling, met veel kleur en planten. En een knipoog, met onder meer leuke teksten op de muur en een lachspiegel in het toilet.’  De zaak heeft rond de 60 zitplaatsen. ‘Zeer geschikt om te werken, met gratis wifi en overal stopcontacten.’ Gasten kunnen alleen met pinpas betalen en rekenen af bij zelfscan-kassa’s.

Plannen voor uitrol

Janssen laat verder weten dat een verdere uitrol van Wrapinez op de planning staat, maar dat de vestiging in Rotterdam eerst goed moet lopen. Nieuwe zaken blijven voorlopig in eigen beheer. Daarbij richten de ondernemers zich niet alleen op treinstations, maar juist ook op winkelcentra in middelgrote gemeentes.


Reageer op dit artikel