nieuws

Thuisbezorgd wil ondernemers laten betalen voor ranking

Bedrijfsvoering 934

Thuisbezorgd wil ondernemers laten betalen voor ranking

Wie hoog wil staan in de zoekresultaten op Thuisbezorgd, moet daar voor gaan betalen. Dat is althans het plan van het bezorgplatform, dat momenteel een test uitvoert met een ‘dynamische ranglijst’.

Dat meldt RTL Nieuws. Met het TopRank-systeem van Thuisbezorgd betalen ondernemers per bestelling een bepaald bedrag, bovenop de commissie die ze al betalen. Dat bedrag kan, afhankelijk van de gewenste positie, variëren van €0,50 tot €9.

Nu betalen restaurants een vast advertentiebedrag om bovenaan de zoekresultaten te staan. De rest van de lijst is gerankt op basis van beoordelingen, aantal bestellingen en afstand.

Tweehonderd plekken gestegen

Het nieuwe systeem werkt snel, en ondernemers kunnen hun ranking in realtime aanpassen. RTL Nieuws sprak een ondernemer in Amsterdam die vrij snel tweehonderd plekken steeg op de lijst. Hij gaf er in een maand tijd wel een paar honderd euro aan uit.

Flexibel systeem

Volgens Thuisbezorgd hebben restaurants zelf om een dergelijk systeem gevraagd, omdat het flexibeler is. De ervaringen zijn dan ook positief, zo zegt het bedrijf tegen RTL. Volgens het bedrijf is het niet rendabel voor restaurants die onderaan staan om heel veel plekken te stijgen, omdat die dan per order teveel geld moeten betalen en daardoor bijna geen winst maken. Maar bedrijven die al in de top staan, kunnen volgens het bezorgplatform veel meer bestellingen binnenhalen als ze een paar plekken hoger staan.


Reageer op dit artikel