nieuws

Plaza de Stoete verandert na 15 jaar in Eetwinkel de Buren

Bedrijfsvoering 1843

Plaza de Stoete verandert na 15 jaar in Eetwinkel de Buren
Het broer-en-zussenteam van Plaza de Stoete: Sanne (links), Don en Melissa Versluis. Foto: Fotoburo Dijkstra

Sanne, Melissa, Don en Carola Versluis zijn vanaf heden Eetwinkel-ondernemers. De drie zussen en broer hebben afscheid genomen van Plaza en gaan verder onder een nieuwe naam.

De familie Versluis was met Plaza de Stoete in Lisse 15 jaar aangesloten bij de Sligro-formule. In het naastgelegen pand runnen ze Brasserie de Buren. De ondernemers gaan nu verder onder één naam: Eetwinkel de Buren en Brasserie de Buren. Op Facebook laten ze onder meer weten het merk ‘de Buren’ verder te willen versterken.

Uitstraling van Eetwinkel

‘We zijn toe aan een nieuwe uitdaging’, zegt Don Versluis. ‘We wilden iets nieuws. Een paar collega’s van Plaza hadden de overstap naar Eetwinkel al gemaakt, en daar zijn we gaan kijken. Vooral de uitstraling van Eetwinkel trok ons aan.’ In maart werd Plaza Vorden Eetwinkel Vorden, in april 2018 stapte Plaza Leesten over.

De naam op de luifel verandert deze week, alsmede de reclame-uitingen en de folders. Het interieur laat nog even op zich wachten. Dat wordt de komende maanden stap voor stap gedaan. De nieuwe zaak krijgt de stijl van Eetwinkel met een industriële look. Er komt een nieuwe counter en ook de toiletten worden aangepakt.

Carpacciobar

De brasserie én de cafetaria staan in Lisse en wijde omgeving al jaren bekend om de carpaccio. Naast een voorgerecht (met truffelmayonaise of pesto) is er een XXL-variant met friet, een carpacciosalade, twee wraps en zelfs een carpaccioburger. Het succes van de carpaccio gaan de ondernemers nu nog verder uitbouwen. Eetwinkel de Buren krijgt een carpacciobar, waar mensen naast een carpaccio ook een biertje of wijntje kunnen drinken.

Beeld Fotoburo Dijkstra

Meer focus op vers

De cafetaria en de brasserie blijven van elkaar gescheiden. ‘We kunnen niet anders, er zit een trappenhuis tussen’, zegt Don Versluis. ‘Maar de twee groeien wel steeds meer naar elkaar toe. Ook in de cafetaria is er steeds meer focus op vers, maaltijden en carpaccio. We gaan ons ook meer richten op maaltijdsalades, pokebowls en verse daghappen.

De cafetaria en brasserie zijn achter wel met elkaar verbonden, en de twee zaken opereren vanuit één keuken.

Derde generatie

Sanne, Melissa, Don en Carola Versluis zijn de derde generatie die de cafetaria in Lisse onder hun hoede hebben. Het familiebedrijf bestaat ruim 55 jaar. In 2016 werd Plaza de Stoete uitgeroepen tot Plaza van het Jaar.

Voor Plaza was de ondernemersfamilie aangesloten bij Kwalitaria. In 2004 kwam de brasserie erbij en in 2014 vond de laatste verbouwing plaats.


Reageer op dit artikel