nieuws

McDonald’s stopt voortaan altijd groente of fruit in Happy Meals

Bedrijfsvoering 371

McDonald’s stopt voortaan altijd groente of fruit in Happy Meals

Kinderen hebben bij McDonald’s voortaan altijd de keuze uit groente of fruit in hun Happy Meal. Daarmee wil de keten het eten van gezonde voeding stimuleren. 

Tot nu toe konden kinderen bij McDonald’s naast groente of fruit ook voor yoghurtdrink van Danoontje kiezen. Dat drankje is vanaf 16 juli uitsluitend nog als drankje in het Happy Meal verkrijgbaar.

Ouders helpen

McDonald’s wijst naar cijfers van het Voedingscentrum en het RIVM, waaruit blijkt dat veel kinderen tot 12 jaar minder groente en fruit eten dan wordt aanbevolen. De keten zegt ouders te helpen door standaard groente en fruit aan te bieden als vaste stap in het dessert van het Happy Meal.

quarter pounder

Regelmatig variëren

De keten begint met de keuze uit worteltjes of Cantaloupe-meloen en gaat regelmatig variëren met verschillende groentes en fruitsoorten, bijvoorbeeld peer en snoeptomaatjes vanaf week 35. Het bedrijf probeert hierbij zoveel mogelijk groente en fruit van eigen bodem aan te bieden.

McDonald’s Nederland ontvangt wekelijks 3,2 miljoen gasten, waaronder veel families met kinderen. Jaarlijks worden er ruim twaalf miljoen Happy Meals verkocht in Nederland.

Grootste horecabedrijf

McDonald’s is met een omzet van 896 miljoen euro in 2018 het grootste horecabedrijf van Nederland, zo bleek onlangs uit de Horeca Top 100. Dat is een stijging van ruim 10 procent ten opzichte van 2017. Was vorig jaar het verschil met nummer twee – Van der Valk – al opgelopen tot €150 miljoen, in 2018 is dat verschil bijna €200 miljoen.

Verdieping en duurzaamheid

Het voorbije jaar stond in het teken van verdieping in plaats van verbreding. Niet méér vestigingen, maar de bestaande verbeteren met Table Service, McDelivery en McCafé.

Ook zet het bedrijf zich in toenemende mate in voor het milieu. Zo bouwt het bedrijf vanaf nu alleen nog maar restaurants die 100 procent elektrisch zijn, de eerste gasloze vestiging opende eind 2018 in Nijmegen. Ook heeft McDonald’s alle plastic rietjes uit haar restaurants verbannen en wil de keten in 2025 al het afval wat ze produceert, recyclen. Nu is dat ongeveer een derde.


Reageer op dit artikel