nieuws

Levo-directeur en bedenker van iconisch blik slaolie viert jubileum

Bedrijfsvoering 641

Levo-directeur en bedenker van iconisch blik slaolie viert jubileum
Vlnr: Frank, Birgit, Jurjen en Simon Rollingswier

Jurjen Rollingswier, directeur van Levo in Franeker, is op 1 juli 2019 veertig jaar olieboer. Het bedrijf is onder meer bekend van het groene blik slaolie, frituurolie, sauzen en margarines.

Jurjen Rollingswier kwam in 1979 als 23-jarige jongen bij Levo en produceerde diverse margarines en specialiteiten. In die jaren verkocht het bedrijf steeds meer olie aan Aziatische horecabedrijven. Rollingswier kwam vervolgens op het idee om een knappe Aziatische dame als herkenbaar beeldmerk op de verpakking te plaatsen.

Levo

Schot in de roos

De dame bleek een schot in de roos. Klanten vroegen niet langer naar slaolie van Levo, maar naar het blik met het ‘meisje’ erop. Dat stond en staat volgens het familiebedrijf nog steeds synoniem voor kwaliteit.

De afgelopen decennia creëerde Rollingswier nog diverse merken, waarvan Grenada Gold frituurolie de bekendste is.

Opgericht in 1916

De opa van Jurjen Rollingswier begon in 1916 met de verwerking van dierlijke vetten en de productie van margarine. Anno 2019 is Levo een toonaangevende producent en leverancier van (frituur)olie, sauzen en margarines.

Levo

Iedereen die langs Levo in Franeker rijdt of vaart, weet van de mijlpaal die de directeur heeft bereikt.

Fors gegroeid

De panden van de fabrikant zijn de afgelopen jaren met duizenden vierkante meters uitgebreid en het team van medewerkers is fors gegroeid. Rollingswier maakt nog altijd deel uit van de Levo-directie, samen met zijn dochter Birgit en zoons Frank en Simon.


Reageer op dit artikel