nieuws

KFC ondertekent als eerste strenge criteria en geeft kippen meer ruimte

Bedrijfsvoering 153

KFC ondertekent als eerste strenge criteria en geeft kippen meer ruimte
KFC Marconiplein in Rotterdam

KFC zegt in Nederland, Verenigd Koninkrijk, België, Zweden, Ierland en Duitsland uiterlijk in 2026 te voldoen aan de strengere criteria voor kippenwelzijn. Deze zijn vastgelegd in het zogeheten European Chicken Commitment. De verkoper van kipkluifjes, burgers en andere kipsnacks is volgens World Animal Protection de eerste fastfoodketen die de afspraken heeft ondertekend. Meer ruimte en […]

KFC zegt in Nederland, Verenigd Koninkrijk, België, Zweden, Ierland en Duitsland uiterlijk in 2026 te voldoen aan de strengere criteria voor kippenwelzijn. Deze zijn vastgelegd in het zogeheten European Chicken Commitment. De verkoper van kipkluifjes, burgers en andere kipsnacks is volgens World Animal Protection de eerste fastfoodketen die de afspraken heeft ondertekend.

Meer ruimte en licht

De keten zal gebruikmaken van kippenrassen die langzamer groeien in stallen met meer ruimte en natuurlijk licht. Deze criteria zijn vastgesteld door internationale dierenbelangengroepen als middel om de levensomstandigheden van kippen te verbeteren.

KFC heeft al sinds 2003 een eigen wereldwijd programma voor voedselveiligheid, kwaliteit en dierenwelzijn.


Reageer op dit artikel