nieuws

Jongste Plaza-ondernemer gaat op eigen voet verder

Bedrijfsvoering 1089

Jongste Plaza-ondernemer gaat op eigen voet verder
Beeld: Foto Hissink

Adriaan Kluin heeft na een jaar afscheid genomen van Plaza. Hij gaat verder als Eethuis Wijhe en heeft verregaande plannen voor een tweede zaak in een voetbalstadion.

Adriaan Kluin opende op 5 juli 2018 op 19-jarige leeftijd Plaza Wijhe in het gelijknamige Overijsselse dorp. Hij was daarmee de jongste aangesloten ondernemer bij de Sligro-formule.

Over de voornaamste reden van zijn beslissing wil Kluin kort zijn. ‘Ik had bij Plaza wel enige vrijheid, maar nu heb ik alles in eigen handen. Ik kan de leverancier kiezen die ik wil.’

Verkeerde uitstraling

Daarnaast denkt hij dat het Plaza-concept te luxe is voor zijn doelgroep. ‘Ik had een te stadse en te dure uitstraling. Ze kwamen wel bij mij voor hamburger en een Plaza Royal, maar gingen ergens anders vier personen friet en snacks halen. Met een andere naam en lagere prijzen kan ik die mensen wel trekken.’

Ontzettend druk

De jonge ondernemer wil met een nieuwe naam ook een frisse start maken in het dorp, omdat het de eerste periode niet altijd lekker liep. ‘We hebben in het begin, toen we net open waren, wat foutjes gemaakt. We gingen in de zomer open. Het was zo ontzettend druk, dat konden we soms niet aan. Nu we de boel op orde hebben, willen we het opnieuw proberen.’

Tweede zaak in Zwolle

Wat volgens Kluin ook meespeelt, is zijn plan om een tweede zaak te openen in het stadion van PEC Zwolle. ‘Een afhaalconcept, onder de namen Frietkoerier en Burgerkoerier. Het stadion is heel centraal gelegen. Op den duur wil ik op wedstrijddagen de deuren opengooien voor afhaal. Met de combinatie van twee zaken kan ik ergens anders scherper inkopen. Het is zo goed als zeker, in september krijg ik de sleutel.’


Reageer op dit artikel