nieuws

Eerste Restaria van Noord-Holland heeft primeur binnen de club

Bedrijfsvoering 1819

Eerste Restaria van Noord-Holland heeft primeur binnen de club

Startende ondernemer Rob Ouwerkerk heeft een nieuwe Restaria in Castricum geopend. Het is de eerste zaak van de Bidfood-formule in Noord-Holland, en de eerste binnen de club die ambachtelijke friet in het assortiment heeft.

Restaria Castricum is te vinden in het centrum van het dorp. ‘Toen ik het pand zag, was ik meteen verliefd’, zegt Rob Ouwerkerk. ‘De ligging, midden in het oude dorp, op een horecaplein; perfect.’

Het is de eerste horecazaak voor Ouwerkerk, die hiervoor jarenlang als facilitair manager werkzaam was. ‘Ik had ooit een droom om een lunchroom te starten. Dus ben ik op zoek gegaan en kwam ik dit pand tegen.’

In het pand heeft een Chinees echtpaar 17 jaar een restaurant gerund. Ouwerkerk heeft de exploitatie overgenomen, het pand is nog in eigendom van het echtpaar.

Restaria Castricum

Militaire operatie

De verbouwing was een flinke klus. ‘Op 15 april tekende ik voor de overdracht, en ben gelijk begonnen met verbouwen. Dat was een militaire operatie van negen weken. Ik verkocht mijn huis in Amsterdam om boven de winkel te gaan wonen. Dat appartement heb ik ook opgeknapt, met behulp van vrienden. Een enorme uitdaging, best pittig.’

Stijl van Restaria

Het sloopwerk deed hij met vrienden, samen met Restaria heeft hij de opbouw gedaan. ‘Daar heb ik me ook flink mee bemoeid. Ik heb veel ervaring met verbouwingen. Restaria heeft ook een beetje mijn stijl. Ik was al 19 jaar klant bij Bidfood, maar wist niet dat ze een cafetariaformule hadden. Dat sprak mij heel erg aan. Ik heb bepaalde elementen van het concept overgenomen, maar heb er zeker ook mijn eigen twist aan gegeven.’

De zaak is in totaal 140 vierkante meter groot, met 32 zitplaatsen binnen en nog eens 20 op het terras.

<hr /> <div id="om-qppmxsdqoycgmvnajgew-holder"></div>

 

Zelfgemaakte sauzen

Ook qua assortiment biedt Restaria Castricum een beetje van de formule en een beetje van de eigenaar. ‘Koken is mijn passie, dus ik heb een aantal zelfgemaakte koude en warme sauzen. Waaronder ook satésaus, dat is een saus die ik erg belangrijk vind.

Ambachtelijke friet

De ‘money maker’, zoals Ouwerkerk het zelf noemt, is de huisgemaakte friet. Hij is de eerste binnen Restaria die zelf aardappels snijdt en voorbakt. ‘Ik heb ook een aardappelsnijder in de counter, met daaronder een emmer achter glas, waardoor mensen het kunnen zien.’

Kwaliteit en milieubewust

Verder wil Ouwerkerk werken met A-merken en milieubewust ondernemen. ‘Qua inkoop is het wat duurder, maar ik ga echt voor kwaliteit. Ik heb dat ook al als feedback gekregen van mensen, dat de kwaliteit zo goed is. Verder werk ik met scharrelvlees en heb ik geen plastic verpakkingen, maar alles van karton.’

Restaria Castricum

Zorgen om medewerkers

Ouwerkerk is dolgelukkig met zijn eigen zaak, maar heeft zijn team nog niet op orde. Dit baart hem grote zorgen. ‘Dat is nog echt een drama op dit moment. Ik draai nog niet de volledige kaart, alleen het cafetaria-assortiment. Ik heb nu twee jonge medewerkers, maar als we echt vol zitten, heb ik er wel zes of zeven nodig. Zeker één iemand in de keuken, drie achter de balie, één of twee in de bediening. Ik ben wel constant aan het werven, ook op social media. Het is een probleem voor meer horeca-ondernemers in Castricum.’

Restaria Castricum beleefde zondag 7 juli de doop. Zaterdag 20 juli is de officiële opening.


Reageer op dit artikel