nieuws

Cafetaria Rikken geeft Vierdaagsewandelaars laatste zetje

Bedrijfsvoering 717

Cafetaria Rikken geeft Vierdaagsewandelaars laatste zetje

Voor deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse is Cafetaria Rikken in Groesbeek dit jaar weer een geliefd oplaadpunt. Voor de 35e keer staan Angela Rikken en haar team klaar met soep, broodjes, friet en ijs. Ook steken ze de wandelaars een hart onder de riem voor de gevreesde Zevenheuvelenweg.

‘Het is nu alweer bijna voorbij, maar het was weer zeer hectisch’, zegt Angela Rikken rond 14.00 uur op dag drie (donderdag 18 juli) van de Nijmeegse Vierdaagse. Voor de eigenaar van Cafetaria Rikken in Groesbeek is het alweer de 35e keer dat de stoet langskomt.

Veel broodjes en dranken

Cafetaria Rikken is om 08.00 uur al open gegaan. ‘Dan zien we de eerste wandelaars al. Het druktepunt is tussen 11.00 en 12.30 uur. Rond 14.00 uur komen zo’n beetje de laatste deelnemers voorbij.’ Rikken biedt gewoon het standaardassortiment. ‘Maar we verkopen veel meer broodjes, soep en dranken. Rond de lunch begint het met hamburgers, friet en snacks.’

Terras alleen voor wandelaars

Speciaal voor de wandelaars heeft de ondernemer een extra terras neergezet. ‘Normaal gesproken hebben we buiten 35 tot 40 zitplaatsen. Nu is er plek voor 150 mensen. Wandelaars zitten apart en worden bediend. Zo houden we de loop uit de zaak weg, want is het al zo druk. Zelf willen ze dat trouwens ook niet.’

Wandelaars oppeppen

Cafetaria Rikken pakt flink uit tijdens de Vierdaagse, met een banner over de weg, ballonpilaren en een podium met een discotheek. ‘Iedereen is vrolijk, al moeten mensen ook wel opgepept worden. Sommigen hebben echt een woordje nodig. ‘Kom op, je kunt het!’ We zien ook ieder jaar weer bekenden terugkomen. Het is een feest van herkenning.’

Cruciaal punt

De cafetaria zit op een cruciaal punt op de route. ‘Op 12,5 kilometer voor de finish. Dat staat ook op de banner die boven de weg hangt. Dat vinden wandelaars altijd heel leuk, het is goed voor de moraal. Want na ons komt altijd de bekende Zevenheuvelenweg, die is wel pittig.’

Geen vetpot

De Nijmeegse Vierdaagse is ieder jaar een hoogtepunt voor Angela Rikken, maar onderaan de streep is het geen vetpot. ‘Qua omzet is dit de beste week van het jaar. Maar we hebben extra kosten voor onder meer het personeel, extra terrasmeubilair, de muziek. Gelukkig krijgen we hulp van vrienden en familie, dat scheelt. Ik zou het echter niet willen missen. Maar zelf lopen, never nooit niet.’


Reageer op dit artikel