nieuws

Burger King gaat McDonald’s achterna met nieuw koffieconcept

Bedrijfsvoering 877

Burger King gaat McDonald’s achterna met nieuw koffieconcept
© Twycer / www.twycer.nl

Zoals McDonald’s het koffieconcept McCafé lanceerde, maakt Burger King nu de start met Crown Café. De eerste krijgt een plekje in de nieuwe vestiging in Almere.

Burger King opent vijf jaar na sluiting opnieuw haar deuren in Almere Centrum. Het restaurant opent 13 augustus op dezelfde plek, aan het Forum in Citymall Almere. Crown Café heeft vers gemalen koffie, geglazuurde donuts of grote muffins in het assortiment.

Order kiosken

Het restaurant in Almere krijgt order kiosken, zodat de gasten zelf hun bestelling kunnen invoeren. Daarnaast wordt het restaurant ook uitgerust met veel stopcontacten en gratis wifi. Burger King Almere is ruim 330 vierkante meter groot, met plek voor 75 gasten.

Expansie in Nederland

Burger King Nederland is sinds januari 2018 in handen van Meyer Beheer, het bedrijf van horecamagnaat Laurens Meijer. Hij wil in 2019 minimaal 10 restaurants openen. Na 2019 zal het expansietempo zelfs een tandje worden opgeschroefd. Meijer zei eerder tegen Snackkoerier dat hij op termijn naar 100 tot 200 vestigingen wil in Nederland.

Burger King heeft momenteel ongeveer zestig vestigingen in Nederland, en staat dit jaar op plek 20 in de Horeca Top 100.


Reageer op dit artikel