nieuws

Alida’s Smulpaleis provinciewinnaar Terras Top 100

Bedrijfsvoering 989

Alida’s Smulpaleis provinciewinnaar Terras Top 100
Foto: Koos Groenewold

Alida’s Smulpaleis is provinciewinnaar van Drenthe in de Terras Top 100 2019. Het is de tweede keer dat de cafetaria van Jan Willems en Alida van Dellen in de lijst staat.

De cafetaria in Roden staat in de Terras Top 100 op plek 50, zo werd bekend tijdens de uitreiking bij ’t Gerecht in Heerenveen, de winnaar van vorig jaar. Alida’s Smulpaleis is de enige deelnemer in Drenthe die dit jaar de lijst wist te halen. Daarmee zijn Jan Willems en Alida van Dellen en hun team automatisch provinciewinnaar. En dat zijn ze volgens de jury niet bij gebrek aan beter. In totaal deden 300 bedrijven dit jaar mee aan de Terras Top 100, waarvan 4 in Drenthe.

Hier is gewoon bediening aan tafel en zijn de geserveerde producten van hoog niveau

Bediening aan tafel

De jury van de Terras Top 100 zegt aangenaam verrast te zijn. ‘Je reist toch af naar een cafetaria op een bedrijventerrein op de grens van Drenthe en Groningen. Maar eenmaal daar aangekomen, is het dus gewoon écht goed. Alida’s is de enige cafetaria in deze lijst, maar hier is gewoon bediening aan tafel en zijn de geserveerde producten van hoog niveau.’

Luxer geworden

Jan Willems spreekt van ‘een unieke prestatie’. ‘De weg die we zijn ingeslagen, heeft geresulteerd in deze mooie prijs. We zijn onder meer begonnen met bediening aan tafel. Dat willen we nu nog meer gaan uitdragen. We zijn luxer geworden, zonder dat de prijzen zijn veranderd. We blijven een cafetaria, maar wel een hele bijzondere.’

Alida's Smulpaleis provinciewinnaar Terras Top 100 2019

Foto: Koos Groenewold

Vandaag al op de mat

De marketing had Willems vooraf al geregeld. ‘Ik had de achterpagina van het huis-aan-huisblad vorige week al gereserveerd, zonder dat we wisten op welke plek we stonden. Toen we van het podium stapten, heb ik gelijk gebeld en een foto gestuurd. Dus die ligt vandaag bij iedereen in de omgeving al op de mat.’

Nieuwe medewerkers enthousiasmeren

In totaal ging Alida’s met een groep van 14 man naar de uitreiking in Heerenveen. ‘Zo proberen we medewerkers enthousiast te krijgen. We hebben een vrij nieuw team, de meesten hebben zoiets nog nooit meegemaakt. Nu konden ze zien waar we het allemaal voor doen.’

Al met al heeft het team van Alida’s Smulpaleis een mooi feestje gehad. ‘We waren er al om 15.00 uur, en om 23.30 uur waren we weer thuis. Als je de volgende dag moet werken, is dat lang genoeg. Het was heel gezellig. We wisten dat we niet in de top 10 zouden staan, dat is niet reëel. En met plek 100 waren we ook niet teleurgesteld geweest.’

Alida's Smulpaleis provinciewinnaar Terras Top 100 2019

Foto: Koos Groenewold

Eerste cafetaria ooit

Alida’s Smulpaleis deed dit jaar voor de vierde keer mee met de Terras Top 100 van Misset Horeca. In 2017 eindigden Jan Willems en Alida van Dellen op de 49e plaats. Daarmee was het de eerste cafetaria ooit in de lijst.

Alidas Smulpaleis terras

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Terras Top 100 2019


Reageer op dit artikel