nieuws

Uber Eats zet als eerste drones in voor maaltijdbezorging

Bedrijfsvoering 906

Uber Eats zet als eerste drones in voor maaltijdbezorging
Beeld: Uber

Uber Eats wil nog deze zomer maaltijden gaan bezorgen met drones. De ontwikkeling van de droneservice bevindt zich bij het bedrijf een vergevorderd stadium.

Uber Eats hoopt deze zomer een proef te kunnen draaien met drones in San Diego, zo meldt Bloomberg. De drones landen echter niet bij mensen voor de deur. Uber wil namelijk voorkomen dat een drone neerstort in een woonwijk.

Landingsplaatsen

In plaats daarvan kunnen de drones naar speciale landingsplaatsen vliegen, waar koeriers klaarstaan voor het laatste deel van de rit. Een andere mogelijkheid, is dat de drones landen op zelfrijdende Uber-autos die voor de drones herkenbaar zijn door een QR-code.

Maaltijden veel sneller bezorgd

Het bedrijf denkt dat consumenten volop gebruik zullen maken van de droneservice. De maaltijd kan namelijk veel sneller worden bezorgd. Een rit van 2,5 kilometer duurt gemiddeld 21 minuten. Een drone kan snelheden bereiken van 112 kilometer per uur en heeft maar 7 minuten nodig om op de plek van bestemming aan te komen. De bezorgkosten zijn volgens Uber vergelijkbaar met een rit over de weg, zo’n $8,50. Uiteindelijk moet de droneservice ook geld gaan besparen.

Testen met McDonald’s

Uber Eats werkt voor de proef samen met McDonald’s. Het team is maanden bezig geweest met het testen van vluchtroutes, maar ook met het ontwerpen van verpakkingen die de burgers heel houden, de friet warm en het ijs koud.

Uber Elevate moet nog wel worden goedgekeurd door de FAAm de luchtvaarttoezichthouder. Het bedrijf is dan de eerste die maaltijden per drone bezorgt.

San Diego is een belangrijke locatie voor drone-ontwikkelaars, vanwege het gunstige weer en grote militaire basis in de stad. Er worden ook testen uitgevoerd met het vervoeren van bloed door drones.


Reageer op dit artikel