nieuws

Streetfoodconcept Fafa’s brengt verse pita’s naar Nederland

Bedrijfsvoering 745

Streetfoodconcept Fafa’s brengt verse pita’s naar Nederland

Het Finse streetfoodconcept Fafa’s is op zoek naar een Nederlandse master franchiser. Fafa’s staat in Finland bekend om verse pita’s en ziet in Nederland voldoende potentie voor landelijke dekking.

Koelewijn & Partners en zusterbedrijf Franchiseplus werken met Fafa’s om het merk in Nederland te introduceren en een master franchisenemer te werven die het concept hier gaat introduceren. De start is dit jaar of medio 2020, waarschijnlijk in Amsterdam of elders in de Randstad. Fafa’s ziet daarna voldoende potentie voor landelijke dekking.

Internationale uitbreiding

Fafa’s is 8 jaar geleden opgericht en heeft inmiddels 40 vestigingen in Finland, waarvan 15 in Helsinki. Het bedrijf ging in 2016 franchisen en maakt zich nu op voor internationale uitbreiding. Er zijn al vestigingen in Estland en Zweden te vinden. Dit jaar start Fafa’s in Noorwegen en in Londen opent de formule een zaak in eigen beheer.

Fafa's

Verse pita’s

Fafa’s is geïnspireerd op de Israëlische keuken, vermengd met westerse invloeden. Het assortiment van bestaat uit verse gevulde pita’s, met onder meer kip, lamsvlees, haloumi, hummus, groenten, geitenkaas, mozzarella, pesto en tzatziki.

Het is de bedoeling dat de master franchiser in Nederland drie eigen restaurants opent en het concept vervolgens verder uitrolt.

Fafa's

Reageer op dit artikel